Vrijwilligers en betaalde krachten lopen mogelijk risico’s tijdens hun werkzaamheden bij de sportvereniging. Clubs zijn verplicht deze in kaart te brengen: de wet Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Op maandag 12 oktober kun je vanaf 19.00 uur een bijeenkomst hierover bijwonen bij Rotterdam Sportsupport. Dit is interessant voor alle verenigingen, maar in het bijzonder voor clubs met mensen in loondienst en/of een eigen accommodatie.

Een sportvereniging moet er als goed werkgever voor zorgen dat haar betaalde krachten en vrijwilligers actief kunnen zijn in een veilige werkomgeving. Dit geldt zowel voor clubs met als zonder een eigen accommodatie. De vereniging draagt deze verantwoordelijkheid, het bestuur kan aansprakelijk worden gesteld voor schade door ziekte of een ongeval.

Aansprakelijkheidsverzekering
Bovendien staat vaak in polisvoorwaarden van aansprakelijkheidsverzekeringen dat de vereniging verplicht is een inventarisatie te doen van de mogelijke risico’s op de accommodatie. Niet alle bestuurders zijn op de hoogte van de wet Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E), waaronder deze verplichting valt.

Doelgroep: verenigingsbestuurders
Samen met de Stichting Werkgevers in de Sport (WOS) verzorgt Rotterdam Sportsupport daarom een workshop hierover voor verenigingsbestuurders. Tijdens een interactieve sessie van twee uur hoor je over de belangrijkste elementen en laatste ontwikkelingen ten aanzien van een veilige en gezonde sportomgeving bij verenigingen. Je wordt ook bijgepraat over de vernieuwde Sport RI&E. Die is gelanceerd in september.

Het programma:

  • Wat moet je weten over de Sport RI&E?
  • Wat houdt de vernieuwde Sport RI&E in?
  • Hoe ga je als vereniging aan de slag?
  • Het oplossingenboek voor sportverenigingen
  • Tips & tricks

Aanmelden
Je kunt je nog tot donderdag 8 oktober 2015 aanmelden via secretariaat@rotterdamsportsupport.nl. Er wordt rekening gehouden met de aanwezigheid van maximaal twee bestuursleden per vereniging. De bijeenkomst is vooral nuttig voor twee soorten clubs: verenigingen met een eigen accommodatie en clubs met mensen in loondienst, of ze nu wel of geen eigen accommodatie hebben.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Maurits Morsink

Maurits Morsink

verenigingsconsulent organisatie