Ongeveer 2500 Rotterdamse kinderen zijn via een Schoolsportvereniging aangesloten bij een club. Dat succes zou ondenkbaar zijn zonder het enthousiasme van de bijna zestig deelnemende scholen. Rotterdam Sportsupport organiseerde vorige maand een bijeenkomst om nog meer te halen uit de samenwerking met directeuren, leerkrachten en schoolsportcoördinatoren. De genodigden wisselden ook ideeën uit om ouders beter te binden aan hun sportende kind.

De meeste scholen beschikken over uitstekende middelen waarmee zij ouders kunnen bereiken. Een ouderconsulent of een ouderkamer – een ontmoetingsplaats op school voor ouders – zijn mooie voorbeelden. Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 12 maart bij hockeyvereniging Tempo ’34 waren de aanwezigen eensluidend over het idee deze instrumenten ook in te zetten om de bekendheid met de Schoolsportvereniging te vergroten. In een ouderkamer kunnen bijvoorbeeld foto’s of succesverhalen van sportende kinderen worden opgehangen.

Laura van Velzen is coördinator Schoolsportvereniging basisonderwijs bij Rotterdam Sportsupport. Zij vertelt: ‘Jaarlijks organiseren we een bijeenkomst met als doel de betrokkenheid van de deelnemende scholen verder te vergroten. Ditmaal hadden we behalve leerkrachten en schoolsportcoördinatoren ook directeuren uitgenodigd. We waren blij met de opkomst van 35 gasten. Zij hebben ervaringen en tips gedeeld over meer betrokkenheid van zowel scholen als ouders bij de Schoolsportvereniging. Heel belangrijk, want dat kan het succes verder vergroten.’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander