Welke verantwoordelijkheid heb je als vrijwilliger en als bestuur als het gaat om zaken als seksuele intimidatie of misbruik? Welke manieren zijn er om seksueel misbruik zoveel mogelijk te voorkomen? Antwoorden op deze vragen worden gegeven in de cursus ‘Voorkomen van misbruik van jeugd: een gezamenlijke verantwoordelijkheid’.

Organisator van deze cursus is De Heuvel. De Heuvel werkt voor vrijwilligers die zich inzetten voor jeugd en jongeren in Rotterdam. Ze maken deel uit van de inZ Branche Vrijwilligerswerk in Rotterdam.

Aan de hand van het landelijke project ‘In veilige handen’ zal er drie avonden aan de slag worden gegaan met dit belangrijke thema. De cursus zal plaatsvinden op 3,10 en 17 april van 19.30 – 22.00 uur. De cursus is bedoeld voor onder meer vrijwilligers, coördinatoren, bestuursleden die werken met jeugd en jongeren. Geïnteresseerd? Aanmelden kan voor 27 maart via de telefoon 010 – 413 21 00 of via de e-mail: j.vanderpol@deheuvel.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

Ron Stieding

verenigingsconsulent Organisatie en Vrijwilligers