Er groeien nog steeds Rotterdamse kinderen op in armoede. Lid zijn van een sportclub is door beperkte financiële middelen voor deze gezinnen niet altijd vanzelfsprekend. Dankzij het Jeugdfonds sport en cultuur Rotterdam (voorheen: Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds) en het Jeugd-tegoed kunnen alle kinderen in Rotterdam toch lid worden van een sportvereniging en kleding aanschaffen bij winkels die zijn aangesloten bij het Jeugdtegoed.

Jeugdfonds Sport en Cultuur
Ieder kind moet kunnen sporten, ongeacht het inkomen van de ouder(s). Dat is het uitgangspunt van Jeugdfonds sport Rotterdam. Vertelt een kind of ouder je dat zij het lidmaatschap niet kunnen betalen? Weet dan als vereniging welke stappen moeten worden gezet en wat de rol van de club is om de contributie tóch vergoed te krijgen. Sportverenigingen met vragen aan het Jeugdfonds sport Rotterdam kunnen mailen naar: rotterdam@jeugdfondssport.nl.

Wil het kind liever muziek maken, dansen, toneelspelen of iets anders creatiefs doen? Voor die kinderen is er het Jeugdfonds cultuur Rotterdam! Dansverenigingen met vragen aan het Jeugdfonds cultuur Rotterdam kunnen mailen naar: rotterdam@jeugdfondscultuur.nl.

Jeugd-tegoed
De gemeente Rotterdam stelt het Jeugd-tegoed beschikbaar voor Rotterdamse gezinnen met een kleine beurs. Het Jeugd-tegoed wordt in 2018 naar leeftijd uitgekeerd. Als een kind op 1 maart 2018 tussen de 4 en de 18 jaar oud is, dan heeft het recht op:

  • 4 tot en met 11 jaar € 275,-
  • 12 tot en met 17 jaar € 400,-

Dit tegoed wordt gestort op de Rotterdampas van het kind. Het Jeugd-tegoed is te besteden bij de aangesloten winkels en in het openbaar vervoer. Klik hier voor meer informatie over het Jeugd-tegoed en om te zien welke (sport)winkels zijn aangesloten.

Heeft u nog vragen over het Jeugd-tegoed? Bekijk de veelgestelde vragen op de site, misschien staat daar het antwoord al tussen. Indien dat niet het geval is, belt u dan met de gemeente Rotterdam via 14 010.

Ieder kind heeft het recht om te sporten. Met dat gedachtegoed zet het Jeugdfonds sport zich dagelijks in om kinderen die willen sporten maar het simpelweg niet kunnen een kans te geven. Het Jeugdfonds Rotterdam is er voor Rotterdamse kinderen van 4 tot 18 jaar. Meer informatie over het Jeugdfonds Rotterdam? Kijk op jeugdfondsrotterdam.nl/

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus