Penningmeesters opgelet! In dit artikel vertellen wij over twee webpagina die aantrekkelijke subsidieregelingen hebben gebundeld. NL Penningmeester en Rotterdamse Fondsen bevatten een schat aan informatie!

Goede balans en begroting
Op deze webpagina zijn aantrekkelijke subsidieregelingen gebundeld. Je leest bijvoorbeeld over mogelijke kostenvergoeding bij verduurzaming van de accommodatie. Maar NL penningmeester leert je méér dan alleen over subsidies. Je vindt er onder andere voorbeeld-documenten voor een goede balans of begroting. En je krijgt informatie over bijvoorbeeld werkgeverschap, sponsorwerving- en behoud, de introductie van een pinautomaat in de kantine en de tien meest gemaakte fouten rondom de opzegging van het lidmaatschap.

Belangrijk: meld je aan en creëer een account. Anders krijg je geen toegang tot deze schat aan informatie.

Vermogensfondsen
Nuttig en gemakkelijk is ook de site waarop alle vermogensfondsen in de stadsregio Rotterdam worden belicht. Sportverenigingen vinden hier het fonds waarbij hun aanvraag de grootste kans van slagen maakt. Clubs kunnen zich op de site oriënteren voorafgaand aan bijvoorbeeld de ontwikkeling van nieuw sportaanbod of een verbouwing op de accommodatie.

Elk fonds heeft een andere doelstelling, maar de fondsen hebben één streven gemeen: actieve, betrokken burgers en organisaties met een financiële bijdrage helpen waar dat mogelijk is.

Verenigingsondersteuning is een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van Rotterdam Sportsupport. Elke vereniging heeft een gebiedscoördinator binnen Rotterdam Sportsupport. Deze persoon beantwoordt vragen, geeft advies en stimuleert verenigingen in te spelen op (sport)behoeften vanuit de wijk. Ook op het thema financiën kan een gebiedscoördinator bruikbaar advies geven. Voor meer informatie over de ondersteuningsproducten voor Rotterdamse sportverenigingen kijk hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging