Wethouders van verschillende gemeenten van de stadsregio Rotterdam tekenden onlangs een intentieverklaring om aan de slag te gaan met Grenzeloos Actief, een programma van Rotterdam Sport op Maat. De bestuurders geven hiermee aan zich te willen inzetten om het sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking in hun gemeente te stimuleren.

Grenzeloos Actief – mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS – is een programma dat, net als Rotterdam Sport op Maat, erop gericht is om sporten en bewegen voor iedereen met een beperking mogelijk te maken. In de regio Rotterdam bestaat een ruim aanbod voor deze doelgroep, maar er is niet altijd geschikt sport- en beweegaanbod dichtbij huis, terwijl die behoefte wel heel groot is. Grenzeloos Actief zoekt de regionale samenwerking met gemeenten, (welzijns)organisaties en sportaanbieders om de drempel voor mensen met een beperking om te sporten te verlagen. Met het tekenen van de verklaring laten de wethouders uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Albrandswaard, Barendrecht, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard en Ridderkerk zien dat ze eraan willen bijdragen dat iedereen met een beperking makkelijk en dichtbij kan sporten en bewegen.

Rotterdam Sportsupport is ook actief bezig met het uitvoeren van programma’s buiten de stad. Grenzeloos Actief is hiervan een voorbeeld, waarin gemeenten, (welzijns)organisaties en sportaanbieders de regionale samenwerking zoeken om de drempel voor mensen met een beperking om te sporten te verlagen. Rotterdam Sportsupport probeert als verbinder en aanjager alle partijen bij elkaar te krijgen.

Stimuleringsbudget
Vanuit Grenzeloos Actief is een stimuleringsbudget beschikbaar voor het (op maat) verbeteren van sport- en beweegaanbod binnen de regio’s. Er wordt zo veel mogelijk aansluiting gezocht bij ondersteuning van sport- en beweegaanbieders vanuit het programma Sport en Bewegen in de Buurt en ondersteuning vanuit andere partijen, zoals fondsen die zich inzetten voor de doelgroep.

Meer weten over subsidies voor gehandicaptensporten? Klik dan hier.

Rotterdam telt circa 60.000 mensen met een beperking, variërend van auditieve of visuele beperkingen tot aan chronische ziekten en verstandelijke beperkingen. De netwerkorganisatie Rotterdam Sport op Maat werkt aan een optimaal sportklimaat voor deze mensen. Rotterdam Sport op Maat is hét loket voor aangepast sporten in Rotterdam. Verenigingen, (potentiële) sporters en andere organisaties kunnen hier terecht met al hun vragen. Voor meer informatie kijk op www.rotterdamsportopmaat.nl/

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fleur Lindenburg

Fleur Lindenburg

receptie-, secretariaats- en communicatiemedewerker