Maandagavond 12 december zijn de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2016 uitgereikt. Op het sfeervolle ss Rotterdam nemen onder andere Thomas Verhaar en Nouchka Fontijn een award in ontvangst.

SPARTA leverde dit jaar de Sportman van het jaar. Met zijn 24 goals in de Jupiler League een verdiende titel voor THOMAS VERHAAR. Daarbij kreeg de ploeg van Alex Pastoor uit handen van burgemeester Aboutaleb de Sport Award Sportploeg Rotterdam-Rijnmond 2016 uitgereikt. Zij lieten hiermee Feyenoord en cricketvereniging Excelsior’20 achter zich.

Boksster NOUCHKA FONTIJN krijgt onder andere voor haar bijzondere prestatie op de Olympische Spelen in Rio de award voor Sportvrouw Rotterdam-Rijnmond. Als eerste Nederlandse boksster die ooit aan de Spelen deelnam, kwam ze thuis met een zilveren medaille.

Ook beloond voor een spraakmakende prestatie is sportcoach RAEMON SLUITER. Hij bracht zijn pupil Kiki Bertens tot de halve finale op Roland Garros en krijgt daarvoor de award Sportcoach Rotterdam-Rijnmond 2016.

De 14-jarige FLEUR MAAS is uitgeroepen tot sporttalent van het jaar. Dit jonge squashtalent heeft nu al een indrukwekkende staat van dienst. Als lid van het eliteprogramma van de Nederlandse Squash Bond wordt deze meervoudig Nederlandse Jeugdkampioen klaargestoomd voor een internationale squash-carrière.

De award voor Sportvrijwilliger staat voor al die vrijwilligers die het sporten in Rotterdam-Rijnmond mogelijk maken. Dit jaar is de bijzondere inzet van vrijwilliger TOM WOLBRINK uitgelicht. Met zijn enthousiasme en focus wist hij met weinig middelen de wijk Feijenoord warm te krijgen voor korfbal.

Ook ROTTERDAM BASKETBAL valt in de prijzen. De club uit Prins Alexander wint de Gehandicaptensportprijs voor hun G-FORCE team, dat trainingen en wedstrijden biedt aan jeugd en volwassenen met een verstandelijke beperking.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is een samenwerking tussen Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting