Het Jeugdsportfonds Rotterdam maakt het mogelijk dat iedereen onder de achttien jaar uit een financieel minder draagkrachtig gezin óók lid is van een sportvereniging of -stichting. Intermediairs zijn essentieel voor het succes van het Jeugdsportfonds Rotterdam. Zij kennen de aanvrager en diens familie en zij dienen de aanvraag in.

Rotterdam Sportsupport, uitvoerder van het Jeugdsportfonds in de Maasstad, is de intermediairs dan ook dankbaar. Maar er zijn er méér nodig. Meld je aan of enthousiasmeer collega’s, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen sporten. Sport is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Het is dan niet alleen lichamelijk actief, maar leert bijvoorbeeld ook samenwerken en zich aan afspraken houden.

Kansen benutten
De kansen van het fonds kunnen alleen optimaal worden benut als zich veel intermediairs beschikbaar stellen. Zo is het zaak dat elke school een intermediair heeft. Deze kan aanvragen voor contributievergoeding indienen bij het Jeugdsportfonds Rotterdam. Intermediairs zijn professioneel verbonden met ouders en/of kind, maar niet met de vereniging. Denk behalve aan leerkrachten ook aan bijvoorbeeld huisartsen of medewerkers van Bureau Jeugdzorg.

Wat doet een intermediair?

  • Controleren van de inkomensgegevens van de ouders en de legitimatie van het kind.
  • Voor hetzelfde kind jaarlijks een aanvraag indienen. Dit is het hele jaar door mogelijk.
  • Weten dat het aangevraagde bedrag gelijk is aan de contributie van de vereniging, met een maximum van 225 euro.
  • Het kind motiveren te blijven sporten.
  • Weten dat het Jeugdsportfonds Rotterdam geen sportkleding en/of sportattributen vergoedt. Diplomazwemles wordt evenmin bekostigd. Mogelijk biedt Meedoen in Rotterdam hier uitkomst.
  • Nieuw: kinderen van wie de zwemles wordt vergoed door Meedoen in Rotterdam, kunnen ook nog een aanvraag doen bij het Jeugdsportfonds.

Aanmelden
Ook intermediair worden? Hier meld je je aan voor meer informatie, ook over de spelregels. Let op: gebruik je werk-e-mailadres. Aanmeldingen met Hotmail en Gmail worden niet goedgekeurd.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting