De maatschappelijke inzet van Rotterdams eerste Sportplusvereniging XerxesDZB krijgt steeds meer concrete resultaten. Radio 1 bracht vandaag verslag van de activiteiten van de voetbalvereniging met de Pameijer-stichting. Deze mensen met een verstandelijke beperking of een chronisch psychiatrische aandoening sporten of werken sindskort bij XerxesDZB.

Sportplus staat voor sportverenigingen die iets extra’s doen en daarmee iets extra’s betekenen voor de stad Rotterdam. Het programma staat voor de inzet van sport als middel voor het bereiken van doelen op maatschappelijk vlak. Door samen te werken met partners uit verschillende sectoren, koppelen Rotterdam Sportsupport en de deelnemende verenigingen de kracht van sport aan vele maatschappelijke ambities.

Radio 1 maakte voor het programma De Gids.fm de onderstaande reportage over de activiteiten van XerxesDZB met Pameijer.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra van Zevenhuijzen

Sandra van Zevenhuijzen

teamcoördinator P&O en Financiën