De campagne ‘Keihard tegen overvallen’ heeft DOOR Neptunus zestien nieuwe honkballeden opgeleverd. Het zijn jongens die op het verkeerde pad waren beland of die kant op dreigden te gaan. Sport moet hen een uitlaatklep geven en regelmaat en structuur bieden. De campagne is een initiatief van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Rotterdam Sportsupport was onder meer betrokken bij de clinics om de doelgroep te bereiken.

Hoezo overtuigingskracht? Binnen de campagne ‘Keihard tegen overvallen’ speelt Raily Legito een belangrijke rol. De snelle honkloper, goed voor 249 wedstrijden in het Nederlands honkbalteam, vertelde eind vorig jaar aan kinderen en tieners inspirerend over wat sport voor hém heeft betekend. Eén van zijn boodschappen: sport is niet alleen leuk, maar leidt ook tot structuur in je leven, schoolbezoek en goed gedrag. Legito was betrokken bij tien honkbalclinics. Die werden gehouden in Rotterdamse wijken en scholen voor voortgezet onderwijs.

‘Achttien jongens waren zó enthousiast, dat zij ingingen op het aanbod trainingen te volgen bij DOOR Neptunus. Zestien werden uiteindelijk lid. Hun leeftijden variëren flink, dat ze zijn verdeeld over verschillende teams die vanaf het voorjaar wedstrijden spelen.’ Dat vertelt Evelien Vonk. Als combinatiefunctionaris honk- en softbal bij Rotterdam Sportsupport streeft zij ernaar dat meer kinderen deze sporten gaan beoefenen. Vonk gaf mede inhoud aan de clinics, die weren geleid door een instructeur van Rotterdam Baseball United. Die organisatie heeft als doel honkbal in Rotterdam en omgeving te stimuleren, verbeteren en structureren.

Vonk: ‘Op dit moment bevindt de campagne ‘Keihard tegen overvallen’ zich in de pilotfase. Rotterdam is daarvan het toneel. Bij basketbal en zaalvoetbal wordt hetzelfde recept gehanteerd als bij honkbal. Daar zijn Rotterdam Basketbal en TPP-Rotterdam de verenigingen waarvan kinderen lid kunnen worden. Buurtmedewerkers weten welke kinderen tot de doelgroep behoren en wie moeten worden geworven voor clinics.’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Floor Vierboom

Floor Vierboom

teamcoördinator Communicatie