De Rabobank zet met hun nieuwe campagne vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje. Ontdek hieronder meer over deze campagne en lees hoe je vrijwilligers aan kunt melden:

De Nederlandse Olympische sporters staan klaar om topprestaties te leveren in Rio. Daar willen zij deze zomer de kroon zetten op hun trainingswerk. Laten zien dat ze horen bij de absolute wereldtop. Natuurlijk zijn ze niet aan de top begonnen. Net als ieder ander jongetje of meisje begonnen ze bij de vereniging in hun eigen stad of dorp. Die vereniging vormt de basis voor iedere sporter. Of je nou amateur bent of Olympisch atleet. Sterker nog: zonder sport voor iedereen – de breedtesport – bestaat er geen topsport.

De Rabobank gelooft in de kracht en het belang van sportverenigingen. Ze stimuleren persoonlijke groei en een betere gezondheid. Ze zorgen voor rolmodellen voor de jeugd en meer maatschappelijke samenhang. Bovendien zijn ze een economische motor van lokale gemeenschappen. Feitelijk wordt iedereen er beter van. Daarom zijn wij als grootste lokale sponsor van Nederland verbonden aan een groot aantal sportverenigingen.

Al die verenigingen drijven op de inzet van mensen die zich met hart en ziel, meestal als vrijwilliger, inzetten voor hun club. Zij zijn de ‘uitblinkers’ die het verschil maken voor iedere sporter. Met onze campagne ‘Het aandeel van…’ zetten we deze uitblinkers in het zonnetje. Omdat ze zo belangrijk zijn voor de sport. We roepen alle Nederlanders op om hun persoonlijke uitblinker te bedanken. Dat kan via onze website www.hetaandeelvan.nl. Veel Olympische sporters hebben dit al gedaan. Zij maakten een eerbetoon aan de mensen zonder wie zij nooit zo ver waren gekomen. Lees de verhalen en bekijk de filmpjes over de uitblinkers van hockeyster Ellen Hoog en wielrenster Marianne Vos.

Doe je mee? Zet je eigen uitblinker in het zonnetje – één van de drijvende krachten achter jouw vereniging. Iemand die sporters boven zichzelf uit laat stijgen. Zoals we ook deze zomer weer kunnen zien tijdens de Olympische Spelen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum