Gemeente Rotterdam wil 1,2 miljoen euro reserveren voor energiebesparingsprojecten bij onder meer sportverenigingen. Tien sportclubs moeten hierdoor als eerste energiezuiniger worden, meldt het college van de gemeente Rotterdam in een brief aan de gemeenteraad.

Het collegevoorstel is een initiatief van het CDA in Rotterdam. Uit onderzoek van die partij bleek dat sportverenigingen nog veel winst kunnen halen uit duurzamere bedrijfsvoering. Als dat gebeurt, kan de contributie laag blijven en kunnen zoveel mogelijk Rotterdammers lid worden van een sportclub.

De komende maanden worden de aanpak en een financieringsconstructie ontwikkeld. Rotterdam Sportsupport is hier nauw bij betrokken. De doelstelling is om in 2013 bij tien Rotterdamse sportverenigingen te investeren in energiebesparende maatregelen. Hiermee kan een vervolg worden gegeven aan Scoren met Energie, dat in 2009 als veelbelovend project werd ontwikkeld, maar vanwege het ontbreken van een financieringsconstructie niet daadwerkelijk tot energiebesparende maatregelen heeft geleid.

Wethouder Alexandra van Huffelen (duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte): ‘We starten dit jaar met tien sportverenigingen en gaan daarna door met zoveel mogelijk sportverenigingen. De verduurzaming van sportverenigingen past in een bredere inzet om bestaande gebouwen aanzienlijk te verduurzamen. Het programma daarover wordt in mei gepresenteerd.’

De komende maanden worden de aanpak en financiering ontwikkeld. Gezien de ambities van wethouder Van Huffelen, maar ook van politieke partijen als in ieder geval het eerder genoemde CDA, GroenLinks en de VVD, is Rotterdam Sportsupport vol goede hoop dat Scoren met Energie nog dit jaar definitief opgestart kan worden. Zodra dit het geval is, communiceren wij hierover via onze communicatiemiddelen.

De brief die wethouder van Huffelen deze week over dit onderwerp naar de gemeenteraad stuurde, leest u hier.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden