Wordt er op jouw sportvereniging buiten nog gerookt? Geef kinderen het goede voorbeeld en zet stappen om jouw club rookvrij te maken. Voor de eerste 100 sportverenigingen die meedoen is er een mooi fanpakket!

Drie kwart van de jeugd is lid van een sportvereniging, een plek waar nog altijd veel gerookt wordt. Sporten is gezond, roken past daar niet bij. Waarom wordt er dan nog zoveel gerookt op sportverenigingen? Waarschijnlijk omdat het altijd zo geweest is.

Gratis Toolkit Rookvrije Sport
Wil je rookvrij sporten onder de aandacht brengen? Heel goed! Gebruik de voorbeeldbrief voor een oproep aan het bestuur.
Vraag de gratis Toolkit Rookvrije Sport voor jouw vereniging aan om rookvrij sporten stapsgewijs en gemakkelijk in te voeren. In de toolkit vind je een stappenplan, flyer en downloads van alle rookvrij-sporten-materialen.

Download gratis toolkit

Wat zijn de ervaringen van sportclubs?
Veel clubs zien de voordelen van rookvrij sporten. Een aantal clubs heeft al stappen gezet op weg naar een rookvrij sportterrein. De ervaringen zijn zeer positief. Lees ze hier.

Ondersteuning nodig? Hier vind je een stappenplan en andere handige downloads, zoals ervaringsverhalen, tips, rookvrij-borden en contactgegevens van professionals die je verder kunnen helpen rondom dit thema. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ron Stieding

Ron Stieding

verenigingsconsulent Organisatie en Vrijwilligers