Het sportseizoen mag dan zijn afgelopen, op meerdere plekken in Rotterdam kunnen kinderen in de zomervakantie meedoen met sportactiviteiten. Een uitgelezen kans voor verenigingen om zich te promoten.

De Thuis Op Straat (TOS) Beachweken zijn deze week van start gegaan op het Karel de Stouteplein in Rotterdam-Zuid. In totaal 38 kinderen deden mee aan voetbalactiviteiten die hier plaatsvonden. ‘Dit is het resultaat van een goede samenwerking tussen TOS, Rotterdam Sportsupport en voetbalvereniging SV Besiktas’, licht combinatiefunctionaris voetbal Hasan Abaka toe. ‘Samen organiseren en verzorgen wij verschillende sport- en spelactiviteiten op pleintjes op Zuid voor kinderen die hier gratis aan kunnen meedoen.’


Komende weken vinden elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur activiteiten plaats in het kader van de TOS Beachweken. Combinatiefunctionarissen van Rotterdam Sportsupport bieden verschillende clinics en activiteiten aan. Komende donderdag kunnen kinderen op Plein 1953 terecht, 20 juli op het Slingeplein, 27 juli op het Verschoorplein en 3 augustus op het Amelandseplein. ‘Op elk plein waar wij komen mogen de kinderen ook gratis komen proeftrainen bij SV Besiktas’, zegt Hasan. Dit soort evenementen is voor verenigingen dus een uitgelezen kans om potentiele leden enthousiast te maken voor de sport en de club. Wil je als vereniging ook graag een activiteit organiseren, neem dan contact op met Rotterdam Sportsupport om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Behalve de Beachweken staan er nog meer activiteiten op het programma deze vakantie. Zo zijn 26, 27 en 29 juli in Delfshaven voetbalclinics te volgen, georganiseerd in samenwerking met JOZ en Rotterdam United. Ook 18 en 21 juli zijn onze combinatiefunctionarissen te vinden tijdens het luchtkussenfestival Springvallei in Kralingen. In samenwerking met PIT010 is er 8 augustus een voetbaltoernooi op het RKF-plein aan de Pascalweg.


Over playgroundprojecten
Rotterdam Sportsupport werkt samen met de Krajicek Foundation en Thuis op Straat aan het realiseren van meer doorstroom vanuit de Krajicek playgrounds naar sportverenigingen in de buurt. De achterliggende gedachte is om het werk van de drie organisaties zo op elkaar af te stemmen dat er meer verbinding komt tussen het sporten op pleinen en het sporten bij verenigingen. Bijvoorbeeld door met de inzet van combinatiefunctionarissen verenigingen te stimuleren om op pleinen actief te zijn en de pleinactiviteiten te benutten voor ledenwerving. Of door de medewerkers van Thuis op Straat jongeren actief door te laten verwijzen naar verenigingen, wanneer zij zien dat jongeren meer willen sporten of beter willen worden in een sport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent
Karianne Lagendaal