Hoe kom je aan geld en extra vrijwilligers? Dat zijn vragen waar stichtingen en verenigingen dagelijks mee zitten, ook in Zuid-Holland. Het Oranje Fonds helpt hen daarbij met NLdoet en de Oranje Fonds Collecte. Voor beide acties is de inschrijving nu geopend. Aanmelden kan via oranjefonds.nl/collecte en nldoet.nl. NLdoet is dit jaar op 11 en 12 maart, de Oranje Fonds Collecte in de week van 17 mei.

NLdoet
Inmiddels meldden organisaties al 692 klussen in Zuid-Holland aan via www.nldoet.nl. Zo zoekt Stichting Philia in Hoofddorp vrijwilligers voor hun ladiesday waarbij vrouwen met een beperking verwend worden en scoutinggroep Graaf Daron uit Alkmaar gaat samen met vrijwilligers hun kampvuurkuil opknappen. Organisaties die óók zitten te springen om extra handen voor een specifieke klus kunnen zich aanmelden via de site en nog tot en met 29 januari een bijdrage van maximaal €400,- aanvragen.

Oranje Fonds Collecte
Stichtingen en verenigingen zoeken altijd naar manieren om extra geld te vinden voor bestaande activiteiten en nieuwe plannen. Bijvoorbeeld voor potten en pannen voor een kookproject of een rolstoelpad in de buurtmoestuin. Met de Oranje Fonds Collecte kunnen zij daar nu gemakkelijk voor zorgen. De helft van wat ze ophalen is voor henzelf, de andere helft besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in de provincie. In Zuid-Holland zijn dit jaar 583 collectegebieden te vergeven. Organisaties moeten er snel bij zijn want wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Aanmelden kan via www.oranjefonds.nl/collecte.

Meedoen is gemakkelijk
Het Oranje Fonds zorgt dat je als stichting of vereniging gemakkelijk in kunt stappen. Directeur Ronald van der Giessen legt uit: “Er zijn altijd extra vrijwilligers en geld nodig. Maar we snappen heel goed dat het veel tijd kost om dat voor elkaar te krijgen. Bij NLdoet en de Oranje Fonds Collecte kun je zo instappen. Wij regelen al veel, geven allerlei tips en zorgen voor praktische dingen als draaiboeken en voorbeeldteksten. Als je meedoet zijn een mooi geldbedrag en geklaarde klussen binnen handbereik.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting