In de Rotterdamse deelgemeentes Feijenoord, Charlois en IJsselmonde is de campagne Zuidloves2move van start gegaan. Diverse sportstimulerende organisaties hebben de handen ineen geslagen om de jeugd en hun ouders meer aan het bewegen te krijgen.

In september 2008 presenteerde de gemeente Rotterdam plannen voor een nieuw Stadionpark. Deze locatie – waarover nog steeds geen beslissing is genomen – moet een omgeving worden met een sportief karakter rondom het nieuwe stadion van Feyenoord. “In 2008 zijn we gestart met een programma rondom het toekomstige Stadionpark”, vertelt Vick van der Put, communicatieadviseur van Zuidloves2move. “We willen een sportief gebied creëren voor de inwoners in Rotterdam-Zuid. Rotterdam heeft voor 2016 – in het kader van de olympische ambitie – als doelstelling om de sportparticipatie te vergroten. Zeventig procent van de bevolking moet minimaal één uur per maand aan beweging doen. Rotterdam-Zuid heeft 200.000 inwoners, waarvan bijna vijftig procent jeugd is. Je merkt een verjonging in Rotterdam-Zuid en dat is onze toekomst. Daarom willen we ze fitter maken.”

Zuidloves2move wordt georganiseerd door het Pact op Zuid, Sportstad Rotterdam en diverse sportieve partners zoals Rotterdam Sportsupport en Sport en Recreatie.

Klik hier voor het gehele bericht.

 

(Bron: Sport KnowHow XL)

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen