Kwetsbare Rotterdammers in beweging krijgen is fantastisch; in beweging houden nog beter. De rol van sportverenigingen en zorgprofessionals hierin is van grote waarde voor de Rotterdammer.

Met verschillende verenigingen werken we met veel passie aan de uitdaging om zoveel mogelijk Rotterdammers “met een afstand tot bewegen”, letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen en te houden. Zorgprofessional ontmoeten dagelijks cliënten waarvoor begeleiding naar een gezondere levensstijl belangrijk is. Met elkaar kunnen we een sterk netwerk bouwen dat succesvol begeleidt naar structureel bewegen in de wijk. In deze ambitie zijn twee zaken heel belangrijk. Passend sport- en beweegaanbod en misschien nog wel belangrijker: een signalerend en doorverwijzend netwerk!

Spreekt “Blijvend in beweging” jullie ook aan? Sluit dan 14 november aan en kom naar de aftrap. Onder begeleiding van dagvoorzitter Marianne van den Anker delen onder andere VGZ, Gemeente Rotterdam (afdeling Publieke Gezondheid), Buurtwerk, een sportvereniging en Rotterdam Sportsupport hun visie over waarom deze ‘beweging’ zo belangrijk en waardevol is.

Voor wie: Sportverenigingen en professionals betrokken bij Rotterdammers met een afstand tot bewegen.

Meld je hier aan

Programma
We zijn zeer verheugd dat we als gastspreker Prof.dr. E.F.C. (Liesbeth) van Rossum kunnen aankondigen. Liesbeth is verbonden aan het Erasmus MC als internist-endocrinoloog, heeft aan de basis gestaan van het Centrum Gezond Gewicht en is auteur van het onlangs verschenen boek: ‘Vet belangrijk’. Zij zal ons meer vertellen over het probleem van overgewicht en haar ideeën hoe we aan de oplossing daarvan een steentje kunnen bijdragen. Daarop volgend lanceren we onze visie op iedereen “Blijvend in beweging” met Beweegplus-activiteiten. Tijdens de borrel gaan we met elkaar in gesprek en zetten we een volgende stap om Rotterdammers blijvend in beweging te krijgen.

14.45                Ontvangst
15.00 – 15.10  Opening bijeenkomst
                          Marianne van den Anker
15.10 – 15.25   Aftrap ‘Blijvend in beweging’
                          Gert-Jan Lammens, Rotterdam Sportsupport
15.25 – 15.55   Inspiratie sessie;hoe kunnen we overgewicht effectief aanpakken
                          Prof.dr. E.F.C. (Liesbeth) van Rossum                        
15.55 – 16.20   Waarom is ‘deze beweging’ nodig?
                          VGZ, Buurtwerk, Gemeente Rotterdam (afdeling Publieke
Gezondheid) – welzijnsprofessional, de sportplusvereniging, Rotterdam Sportsupport
16.20 – 16.30   Beweegplus; effectieve goedkope interventie
                           Roos Slenters, Rotterdam Sportsupport
16.30 – 16.45   Afsluiting en borrel

Fieke de Goede

Fieke de Goede

interim projectleider Rotterdam Sport op Maat