Steeds meer verenigingen maken trainersbegeleiding belangrijk en kiezen voor een Hoofd Opleiding die de trainersbegeleiding op zich neemt. Maar waarom doen ze dit en wat levert dit deze verenigingen op? Ben je hier ook benieuwd naar als bestuurder van een voetbalvereniging? Kom dan naar deze bijeenkomst en ontdek wat een Hoofd Opleiding voor jouw vereniging kan betekenen om jeugdtrain(st)ers te begeleiden.

Wij nodigen je van harte uit om samen met andere bestuurders van Rotterdamse voetbalverenigingen in gesprek te gaan, ervaringen te delen, kansen en mogelijke bedreigingen te benoemen én vooral te verkennen wat een Hoofd Opleiding aan jouw vereniging kan toevoegen. Deze avond wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport in samenwerking met de KNVB.

Overzicht belangrijkste informatie

  • Datum: Maandag 6 februari 2023
  • Tijdstip: Aanvang 19.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
  • Locatie: rvv LMO, Smeetslandseweg 11, 3079 CR Rotterdam

Waarom een Hoofd Opleiding als trainersbegeleider?


Dat steeds meer verenigingen een Hoofd Opleiding aanstellen komt uit de overtuiging dat dit bijdraagt aan:

  • Alle jeugdvoetballers en -voetbalsters met veel plezier steeds beter kunnen leren voetballen, heel lang blijven voetballen en lid van de vereniging blijven;
  • Alle jeugdkaderleden begeleid kunnen gaan worden in het coachen van wedstrijden, het geven van training en het begeleiden van kinderen in een prettige sportomgeving;
  • De jeugdopleiding alle jeugdvoetballers en -voetbalsters en kaderleden daarin kan faciliteren op basis van een goed plan en een goede organisatie;
  • De vereniging zich realiseert dat de jeugdopleiding de kurk is waar de vereniging op drijft, blijft drijven en enorm kan bijdragen aan de ambities.  

Deze schets op hoofdlijnen is wat een Hoofd Opleiding misschien ook wel voor jouw vereniging kan betekenen in het begeleiden van jeugdtrain(st)ers. Een Hoofd Opleiding toevoegen aan de verenigingsorganisatie kan in vele vormen: iemand vanuit de eigen vereniging, iemand die een deel van de rol van Hoofd Opleiding op zich neemt of iemand van buiten de club. Dit is afhankelijk van wat passend is voor jouw vereniging.

Aanmelden

Ben jij erbij? Aanmelden kan door hier te klikken of via de button in het informatiemenu. Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met Stephan Vos, verenigingsconsulent bij Rotterdam Sportsupport, via s.vos@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

We hopen dat deze bijeenkomst ertoe leidt dat ook binnen jouw vereniging het aanstellen van een Hoofd Opleiding als trainersbegeleiding bespreekbaar wordt, zodat we kinderen én jeugdkaderleden heel lang laten genieten van voetballen. Een leven lang!