Een teruggetrokken jeugdlid, kinderen die regelmatig geen gepaste of passende sportkleding hebben of structureel onder grote druk lijken te staan. Zorgsignalen op de vereniging gaan verder dan alleen fysieke klachten, zoals blauwe plekken of lichaamswonden. Als vrijwilliger (trainer, leider, barmedewerker of bijvoorbeeld bestuurder) en ouder op een sportvereniging zie je veel kinderen en hun ouders/verzorgers. Af en toe zie je dan dingen gebeuren waarvan je een onderbuikgevoel krijgt of denkt: gaat dat nou wel helemaal goed?

Graag nodigen we je daarom uit voor de bijeenkomst ‘Gezien in 010? Geen één kind buitenspel!’ op donderdag 6 oktober. Het signaleren van zorgsignalen is misschien niet het meest gezellige onderwerp, maar wel ontzettend belangrijk. Als vrijwilliger in de sport speel je namelijk een ontzettend belangrijke rol in het leven van een kind of jongere. Ook en misschien wel juist als het bij een kind of jongere (op school of thuis) even niet zo lekker gaat. Weet je dan waar je met deze signalen terecht kunt? Met de juiste (h)erkenning maak jij het verschil! Op een laagdrempelige en interactieve manier leren we jullie de signalen van opgroei- en opvoedproblemen herkennen en kom je erachter wat de route is naar de juiste hulp.

“Je hebt als trainer meer invloed op het geluk van een kind dan je zelf denkt. Jouw stappen kunnen écht het verschil maken.” Marco van de Geer – Pedagogisch adviseur

Aanmelden
Zien we jou op donderdag 6 oktober? Aanmelden kan via deze link of door te klikken op de button in het informatiemenu. Heb je vragen? Neem dan contact op met Marco van de Geer via m.vandegeer@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010-24 29 315. Tot snel!   


Marco van de Geer

Pedagogisch Adviseur
Marco van de Geer