De feiten liegen er niet om: één op de acht sporters is slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport. Ook bij jouw vereniging kan dit dus voorkomen. Voor slachtoffers is het vaak moeilijk om hierover te praten. Maak het onderwerp bespreekbaar en start het gesprek!

Graag nodigen we je uit voor de informatiebijeenkomst ‘Start2Talk’ op 29 februari van 19:30-21:30 uur. Heb je binnen jouw vereniging al eens een melding ontvangen? Weet je wat te doen, wie je kunt bellen en waar je terecht kan voor ondersteuning? Of vraag jij je af wat je kunt doen om seksueel overschrijdend gedrag op de club te voorkomen? En ben je bekend met de meldplicht voor sportbestuurders? Deze avond gaan we in gesprek met diverse experts en krijg je informatie en handvatten om met dit moeilijke thema aan de slag te gaan.

We starten deze informatiebijeenkomst met het bespreken van een casus onder leiding van een zedenrechercheur. Verder zijn er experts aanwezig van de samenwerkingspartners zoals Centrum Veilige Sport Nederland en NOC*NSF om jullie te informeren over diverse preventiemaatregelen en mogelijkheden. Wil je graag met dit thema aan de slag binnen jouw vereniging? Neem dan collega bestuurders mee.

Voor wie?

Vertrouwenscontactpersonen en bestuurders van Rotterdamse sportverenigingen en scoutinggroepen.

Aanmelden

Ben jij erbij? Aanmelden kan via deze link of door te klikken op de button in het informatiemenu. Heeft jouw vereniging interesse in een training grensoverschrijdend gedrag in de sport? Stuur dan een e-mail naar c.barranco@rotterdamsportsupport.nl. Dan nemen we contact met je op!

Follow-up

Rotterdam Sportsupport organiseert op donderdag 7 maart en woensdag 20 maart een vragenuurtje voor deelnemers van deze bijeenkomst.

4 V’s

Door als club te voldoen aan de 4 v’s, heb je een stevige basis voor sociale veiligheid en zet je al mooie stappen in de preventie van grensoverschrijdend gedrag. De 4 v’s voor veiligheid zijn:

  • Verenigingsbrede gedragscode
  • Vertrouwenscontactpersoon op de club
  • Verklaring Omtrent Gedrag vrijwilligers
  • Vakkundig geschoolde trainers/coaches

Op deze pagina zie je meer over wat jij als club kunt doen: van praktische tips tot het downloaden van het campagnemateriaal.

Inspiratie

Inspiratie nodig? Luister onze podcastserie ‘Start2Talk’ over dit onderwerp (ook beschikbaar via Spotify):