Let op: deze bijeenkomst is in verband met de maatregelen met betrekking tot het nieuwe coronavirus geannuleerd.

Een goed sportbestuur is onmisbaar om er voor te zorgen dat sporten leuk is en leuk blijft. Dat weet iedereen, maar toch is het goed daar eens wat langer en intensiever bij stil te staan. Het NOC*NSF organiseert daarom de Week van Goed Sportbestuur. In Rotterdam wordt deze week gekoppeld aan het Sport Governance Filmfestival (Lantaren Venster). Dit is een tweedaags filmfestival waarbij je tussendoor kunt deelnemen aan sessies/meet-ups onder begeleiding van experts over uitlopende thema’s.

De Week van Goed Sportbestuur wordt georganiseerd voor bestuurders van sportbonden, verenigingsbestuurders of andere geïnteresseerden die met de nieuwe Code Goed Sportbestuur willen gaan werken. Ook ondersteuners van verenigingen, gemeenten en lokale sportservice bureaus kunnen elkaar ontmoeten en nieuwe kennis opdoen. De inhoud van de nieuwe Code Goed Sportbestuur en bijbehorende tools en mogelijkheden komen op verschillende manieren voor de verschillende doelgroepen aan bod.


Programma 26 maart en 27 maart in Rotterdam

Tijdens dit tweedaags filmfestival kun je tussendoor deelnemen aan sessies/meet-ups waarbij je onder begeleiding van experts, dieper ingaat op de inhoud met een afsluitende borrel. Ook Rotterdam Sportsupport is vertegenwoordigd. Lees hier meer over het programma en hoe je je kunt inschrijven.

  • Bekijk gezamenlijk (exclusieve) films over inclusie, matchfixing of een positieve sportcultuur.
  • Ga in gesprek met een expertpanel over de verschillende thema’s.
  • Leer van elkaar en ontmoet anderen.
Ineke Kalkman

Ineke Kalkman

Projectleider Veilige Verenigingen met Sterke Jeugdafdelingen