Vanaf 1 juli 2023 kunnen Rotterdammers die een sport-, spel- of scouting evenement organiseren een financiële bijdrage ontvangen. Met de ‘010 Sport- en Spel regeling’ kan iedereen vanaf 18 jaar die een activiteit of evenement zonder winstoogmerk wil organiseren de subsidie aanvragen. Ook verenigingen mogen een activiteit organiseren met behulp van deze regeling, die dan wel geschikt moet zijn voor niet-leden.

De evenementen zijn laagdrempelig en hebben een open karakter. Dit betekent dat er bijvoorbeeld geen lidmaatschap nodig is. De activiteiten of evenementen zijn gericht op sporten, spelen, scouten of bewegen. Zo is er voor ieder wat wils. Door met passend aanbod in te spelen op de behoefte van de Rotterdammers, hebben meer Rotterdammers plezier in het sporten en bewegen, is het idee achter de subsidie. De gemeente stimuleert kleine en middelgrote evenementen waarin de lokale gemeenschap organisatorische inbreng heeft. Dit draagt bij aan het samenleven en de levendigheid in de wijken, doordat bewoners met elkaar kennismaken.

Looptijd

De subsidieregeling start per 1 juli 2023 en de aanvraag mag maximaal €10.000 zijn. Totaal stelt de gemeente 150.000 euro in 2023 beschikbaar op volgorde van ontvangst.

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent
Karianne Lagendaal

Meer weten?

Wil je meer leden binden aan jouw club? Heb je vragen over het aanbieden van sport voor nieuwe doelgroepen. Of wil je werk maken van ledenbehoud?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Ledenwerving
  • Ledenbehoud
  • Ondernemerschap
  • Doelgroepadvies
  • Nieuw, flexibel sportaanbod

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen
Martine Willemse