Per 1 januari 2024 is de 010 Sport- en Spel regeling weer beschikbaar in Rotterdam. Aankomend jaar is 150.000 euro beschikbaar voor sport- en spelevenementen in de regio Rotterdam. Onder andere sportverenigingen en scoutinggroepen komen in aanmerking voor deze subsidie! Hieronder enkele aandachtspunten:

 1. Iedereen vanaf 18 jaar mag de regeling aanvragen. Zowel natuurlijke als rechtspersonen, zoals verenigingen en stichtingen.
 2. De 010 Sport en Spel regeling is een subsidie van maximaal €5000 voor evenementen of activiteiten die Rotterdammers organiseren op het gebied van sporten, spelen, scouting of bewegen voor Rotterdammers.
 3. Er komen twee aanvraagrondes: van 1 januari tot en met 30 juni en van 1 juli tot en met 31 december. Evenementen moeten binnen de periode liggen waarin deze wordt aangevraagd. Maximaal één subsidie aanvraag per jaar.
 4. Er kan tot 6 weken voor een evenement een aanvraag worden ingediend. Hou er dus rekening mee dat er geruime tijd van te voren ingepland staat om een aanvraag te doen.
 5. Evenementen moeten een open karakter hebben, dus niet afhankelijk van een lidmaatschap. Deelname moet betaalbaar zijn, bijvoorbeeld tussen de €0 en €5.

Aanvragen kan vanaf 1 januari via de website van de gemeente Rotterdam.

Een paar voorbeelden uit 2023:

 • In Prins Alexander bracht een korfbaltoernooi, gericht op kinderen van diverse basisscholen en met hulp van veel vrijwilligers en docenten, de gemeenschap samen. Dit resulteerde in een groei van leden voor de organiserende vereniging.
 • In Pernis transformeerde men een stuk land in een sportieve speelplek waar verschillende culturen en generaties elkaar ontmoetten door middel van sport en spel.
 • Een vechtsportschool in Rotterdam-Zuid bood, dankzij deze subsidie, gratis lessen aan kinderen aan die normaal geen toegang tot sport hebben. De focus lag hierbij op zelfvertrouwen en discipline.
 • Ook in Rotterdam-Zuid werd een 7-weken durend sportprogramma georganiseerd voor basisschoolleerlingen, in samenwerking met leraren. Dit programma focuste zich op motorische kracht van de kinderen, inclusief het belang van gezonde voeding.

Contact

Wil jouw vereniging een aanvraag doen maar eerst nog even sparren over jullie idee? Of heeft jouw vereniging vragen over de regeling? Neem dan contact op met verenigingsconsulent Beau de Leeuw via b.deleeuw@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

Meer weten?

Wil je de clubfinanciën beter organiseren? Heb je vragen over het opstellen van een begroting? Of wil je weten welke belastingregels van toepassing zijn?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

 • Alles voor de penningmeesters
 • Subsidies
 • Fondsen
 • Sponsoring
 • Overige inkomstenbronnen

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke