In oktober 2020 lanceerde Rotterdam Sportsupport het unieke online platform Beweegcoach.nl. Een laagdrempelige, eenvoudige manier om de Rotterdammer met afstand tot bewegen weer op gang te brengen. Want wij geloven dat iedereen een beetje Beweegcoach kan zijn.

Leuke en gezellige beweeglessen in de buurt!

Op het innovatieve platform beweegcoach.nl heeft Rotterdam Sportsupport laagdrempelig beweegaanbod geselecteerd voor de volwassen Rotterdammer die nu niet of nauwelijks beweegt. Reden om niet of nauwelijks te bewegen kunnen gezondheidsklachten of handicap zijn. Op het platform kan men dan ook filteren op specifieke kenmerken waaraan een activiteit moet voldoen. Daarnaast zoek je op gebied in Rotterdam. Op deze manier kan iedereen geschikt aanbod vinden in de buurt. Het platform is er in de eerste plaats op gericht om de zorgprofessional te helpen om zijn cliënten toe te leiden naar geschikt aanbod en zo als “beweegcoach” op te treden door simpelweg door te verwijzen. Daarnaast kunnen Rotterdammers ook zelf contact opnemen met het servicepunt Beweegcoach en zich aanmelden voor een leuke en gezellige beweegles in de buurt. Wanneer men is aangemeld neemt de beweegaanbieder, ondersteund door het Servicepunt Beweegcoach, contact op met de deelnemer om een afspraak te maken voor de eerste kennismaking.  

Kosten

Ben jij of is jouw cliënt verzekerd via het VGZ Rotterdampakket? Goed nieuws! VGZ vergoedt bij sommige beweeglessen de eerste vier maanden. Zo kan men de eerste 16 weken kosteloos en gemakkelijk kennis maken met bewegen. Via het Servicepunt Beweegcoach kan hulp worden geboden bij het inzetten van dit budget. Niet bij VGZ verzekerd? Laat dit het beweegplezier niet in de weg staan. De kosten voor een beweegles bedragen gemiddeld tussen de drie en vijf euro per les.

Breng mensen in beweging!

  • Op Beweegcoach.nl vind je speciaal uitgelichte beweeglessen georganiseerd door Rotterdamse sportverenigingen. Bij deze activiteiten is er veel aandacht voor plezier, kunnen deelnemen op eigen tempo en niveau en groepsvorming. Uit ervaring weten we dat deze elementen een belangrijke basis vormen voor duurzaam bewegen.

    Rotterdam Sportsupport helpt sportverenigingen met het opzetten van dergelijke laagdrempelige beweegactiviteiten welke wij Beweegplus noemen. Wil jij hier als vereniging ook mee aan de slag en zo Rotterdammers die nu niet of nauwelijks bewegen in beweging brengen? Neem dan contact op met Janny van Bergeijk, Verenigingsadviseur specifieke doelgroepen, via j.vanbergeijk@rotterdamsportsupport.nl.

  • Met Beweegcoach.nl kun je iemand met afstand tot bewegen helpen bij het vinden van een leuke en gezellige beweegles in de buurt en hem of haar daar met één druk op de knop naar doorverwijzen. Je kunt snel per gebied aanbod zoeken. Daarnaast kunnen er specifieke kenmerken van de doelgroep, zoals bijvoorbeeld senior, rolstoelgebonden of slechtziend worden aangevinkt. Alle beweeglessen worden zorgvuldig geselecteerd. Na jouw aanmelding neemt de beweegaanbieder, ondersteunt door het servicepunt, het stokje van je over. Zij ontvangen in een automatisch bericht de contactgegevens van de beginnende beweger en nemen contact op om een afspraak te maken voor de eerste kennismaking.

    Geloof jij net zoals wij dat we samen veel meer mensen in beweging kunnen brengen? Sluit je dan aan als Beweegcoach door simpelweg gebruik te maken van beweegcoach.nl. Voor meer informatie kun je bellen met Ellen van het Servicepunt Beweegcoach via 06 – 17 32 71 84 of mailen via info@beweegcoach.nl.

  • Wil je graag (weer) bewegen maar heb je moeite met het zetten van de eerste stap? Het Servicepunt staat klaar om je te helpen met al je vragen over de laagdrempelige beweegactiviteiten die bij jou in de buurt zijn en passen bij je wensen. Ook kan het Servicepunt helpen met het inzetten van het VGZ startpakket Beweegplus als je verzekerd bent via het Rotterdampakket. Lees hier meer over de Beweegplus-lessen.

    Wil je in beweging komen of heb je vragen? Neem contact op met Ellen van het Servicepunt Beweegcoach. Bel of app naar 06-17327184 of stuur een mail naar info@beweegcoach.nl.

Meer informatie? Neem contact op met projectleider Marcella Deters.