Sportplusverenigingen zijn vitale en veilige sportverenigingen die zich onderscheiden door hun slagkracht op maatschappelijk ondernemerschap. Ze zien zichzelf als onderdeel van een groter totaal; de wijk, de stad. Ze weten welke waarde ze spelen in de levens van hun leden. Ze kijken met die blik ook naar buiten en willen betekenis hebben voor meer Rotterdammers in hun wijk of in de stad. Dat maakt hen ook nieuwsgiering en gemotiveerd om in te spelen op behoeftes en nieuwe ontwikkelingen. Sportplusverenigingen worden gezien als belangrijke partners in het ontwikkelen van nieuwe dienstverlening en projecten waarbij sport, bewegen en verenigen als middel worden ingezet.

Sportplusverenigingen zijn onderdeel van een community waarin ze kunnen sparren met de andere clubs en verschillende experts. Hierdoor krijgen ze toegang krijgen tot kennis en een nieuw netwerk. Gevoed door de ideeën van de ondernemende Sportplusverenigingen ondersteunt Rotterdam Sportsupport door actief mee te denken, connecties tot stand te brengen of bijvoorbeeld door het starten van pilots.  

Een vereniging die Sportplus wil worden, wordt door een afhankelijke commissie getoetst op maatschappelijk ondernemerschap, algemene vitaliteit, financiën, juridische zaken en veilig sportklimaat.

De onderstaande 28 verenigingen beschikken op dit moment over de Sportplusstatus:

Meer informatie? Neem dan contact op met Carola Nagy of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

Carola Nagy

projectleider Sportplus
Carola Nagy