De ruimte voor de jeugd om buiten te sporten wordt verruimd. Het demissionaire kabinet heeft besloten dat jongeren tot en met 17 jaar vanaf 11 januari tot 20.00 uur op de velden actief mogen zijn. De binnensportlocaties blijven nog steeds gesloten.

Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 4 januari 2022 om 15.55 uur.

Algemene richtlijnen

 • Alle binnensportsportaccommodaties zijn gesloten; 
 • Sporten op buitensportlocaties is mogelijk voor alle leeftijden tussen 05.00 en 17.00 uur.
  – Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar is dit tijdstip verruimd naar 20.00 uur. Zij kunnen buiten sporten en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club; zij hoeven daarbij geen 1,5 meter afstand te houden.
  – Voor volwassenen vanaf 18 jaar is buiten sporten tot 17.00 uur toegestaan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, exclusief instructeur;
  – De toiletruimten zijn toegankelijk; de kleedkamers en de sportkantine niet.
 • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur toegestaan. Dat mag met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om samen te fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park. Meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan;
 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar:
  – iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot volwassenen en jongeren vanaf 13 jaar;
  – kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden;
  – jongeren van 13 tot en met 17 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tot elkaar; de 1,5 meter afstand is niet verplicht tijdens het toegestane sporten indien dat nodig is voor de sportbeoefening;
  – in ruimten waar een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht is, is het dragen van een mondkapje verplicht wanneer men zich gaat verplaatsen.
 • Voor een afhaalpunt binnen is het CTB niet verplicht op voorwaarde dat gebruik van een mondkapje verplicht is en het afhaalpunt goed is afgescheiden, zodat de CTB-plichtigen zich niet mengen met mensen die afhalen;
 • Voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (zowel betaald als vrijwillig) geldt dat zij geen coronatoegangsbewijs hoeven te tonen als ze voor het uitoefenen van hun functie aanwezig moeten zijn. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers;
 • Sporters die klaar zijn met hun sportactiviteit worden daarna bezoekers en moeten vanuit die hoedanigheid de sportvelden, tribunes en ruimten op de sportaccommodatie verlaten.

Horeca en sport

De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca en zijn derhalve gesloten. Het afhalen van eten en drinken bij een afhaalpunt is wel mogelijk zonder coronatoegangsbewijs. Bij afhalen binnen geldt dan wel een mondkapjesplicht.

Vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je rechtstreeks contact opnemen Liesbeth van der Meer en Percy Isenia via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of bellen naar 06 13 64 29 22. Ook als je vragen hebt over coronamaatregelen in relatie tot projecten van Rotterdam Sportsupport kun je bij hen terecht. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.    

Heb je als sportvereniging een specifieke vraag over de sportaccommodatie en/of de uitvoering van de controles op binnensportlocaties? Neem dan contact op met Sportbedrijf Rotterdam via info@sportbedrijfrotterdam.nl of bel naar 010 808 08 80.   

Liesbeth van der Meer

Liesbeth van der Meer

Eerste aanspreekpunt voor clubs met vragen over het coronavirus

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste ontwikkelingen rondom het coronanieuws? Lees dan alles in ons coronadossier. Met onder meer:

 • Meest actuele maatregelen voor (Rotterdamse) sportverenigingen.
 • Financiële gevolgen voor sportverenigingen.
 • Alles over organisatie, vrijwilligers en veilig sportklimaat.

Wij staan voor je klaar!

René Biemans

René Biemans

verenigingsconsulent Accommodatie