Rotterdammers die willen kennismaken met een sportvereniging kunnen vanaf nu bij een speciaal ingericht servicepunt van Rotterdam Sportsupport terecht. Hier kunnen Rotterdammers zich melden die graag in verenigd verband willen bewegen, maar de weg naar een passende sportclub nog niet hebben gevonden.

Rotterdam kent 350 sportverenigingen in meer dan 60 sporttakken. Sinds de maatregelen rondom het coronavirus zijn versoepeld openen sportverenigingen langzaamaan weer hun deuren. Steeds meer sportverenigingen heten ook niet-leden weer welkom, voor zover de huidige opgestelde protocollen rondom sport dat toelaten.

Passende vereniging

Rotterdam Sportsupport is al sinds 2003 het servicepunt voor sportverenigingen en de komende tijd kunnen ook Rotterdammers die willen sporten zich hier melden. Om hen te begeleiden naar een passende vereniging is Rotterdam Sportsupport een servicepunt gestart. Deze website is speciaal bedoeld voor Rotterdammers die graag willen kennismaken met een sportvereniging in de buurt, maar nog niet weten waar ze terecht kunnen. Op basis van leeftijd, adres en sportvoorkeur wordt samen met een consulent van Rotterdam Sportsupport gekeken welke mogelijkheden er zijn om bijvoorbeeld één of meerdere proeftraining(en) te volgen.

Belang van bewegen

Met dit initiatief onderstreept de gemeente Rotterdam het belang van bewegen (bij de sportvereniging). Eerder formeerde wethouder Sven de Langen (volksgezondheid, zorg, ouderen en sport) een ‘gelegenheidselftal’ naar aanleiding van de impact van het coronavirus op de Rotterdamse sport. Uit de gesprekken met deze klankbordgroep kwam als wens om in te zetten op ledenwerving en ledenbehoud.

Over Rotterdam Sportsupport

Rotterdam Sportsupport, al sinds haar oprichting in 2003 het servicepunt voor Rotterdamse sportverenigingen, zet zich in voor vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen. Sportverenigingen zijn de onovertroffen kampioen in het in beweging krijgen en houden van Rotterdammers en zorgen ervoor dat iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen.

Wie graag zou willen kennismaken met een Rotterdamse sportvereniging kan een aanvraag doen op de site: www.rotterdamsportsupport.nl/proeftraining.

Percy Isenia

Percy Isenia

verenigingsconsulent Leden en consulent Toeleiden

Meer weten?

Wil je meer leden binden aan jouw club? Heb je vragen over het aanbieden van sport voor nieuwe doelgroepen. Of wil je werk maken van ledenbehoud?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Ledenwerving
  • Ledenbehoud
  • Ondernemerschap
  • Doelgroepadvies
  • Nieuw, flexibel sportaanbod

Wij staan voor je klaar!

René Biemans

René Biemans

verenigingsconsulent Accommodatie