Rotterdammers die willen kennismaken met een sportvereniging kunnen bij een speciaal ingericht servicepunt van Rotterdam Sportsupport terecht. Hier kunnen Rotterdammers zich melden die graag in verenigd verband willen bewegen, maar de weg naar een passende sportclub nog niet hebben gevonden.

Rotterdam kent ruim 350 sportverenigingen in meer dan 60 sporttakken. De meeste sportverenigingen heten ook niet-leden welkom. Dat doen zij door bijvoorbeeld proeftrainingen aan te bieden. Dit beteken dat iemand die geïnteresseerd is in een vereniging één of meerdere keren gratis mag meedoen.

Passende vereniging

Rotterdam Sportsupport is al sinds 2003 het servicepunt voor sportverenigingen. Om ook Rotterdammers die willen sporten te begeleiden naar een passende vereniging is Rotterdam Sportsupport een servicepunt gestart. Deze website is speciaal bedoeld voor Rotterdammers die graag willen kennismaken met een sportvereniging in de buurt, maar nog niet weten waar ze terecht kunnen. Op basis van leeftijd, adres en sportvoorkeur wordt samen met een consulent van Rotterdam Sportsupport gekeken welke mogelijkheden er zijn om bijvoorbeeld één of meerdere proeftraining(en) te volgen.

Over Rotterdam Sportsupport

Rotterdam Sportsupport, al sinds haar oprichting in 2003 het servicepunt voor Rotterdamse sportverenigingen, zet zich in voor vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen. Sportverenigingen zijn de onovertroffen kampioen in het in beweging krijgen en houden van Rotterdammers en zorgen ervoor dat iedereen sportief en maatschappelijk kan meedoen.

Wie graag wil kennismaken met een Rotterdamse sportvereniging kan een aanvraag doen op de site: www.rotterdamsportsupport.nl/proeftraining.

Meer weten?

Wil je meer leden binden aan jouw club? Heb je vragen over het aanbieden van sport voor nieuwe doelgroepen. Of wil je werk maken van ledenbehoud?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Ledenwerving
  • Ledenbehoud
  • Ondernemerschap
  • Doelgroepadvies
  • Nieuw, flexibel sportaanbod

Wij staan voor je klaar!

Rosanne Verhoeven

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde
Rosanne Verhoeven