Het is voor Rotterdamse sportverenigingen met een kantine toegestaan om op hun accommodatie to-go-producten zoals koffie, thee of sportdranken te verkopen. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat de kantines nog steeds gesloten blijven en dat het nuttigen van deze producten buiten het sportcomplex gebeurt. Voor personen die zich bezighouden met sportactiviteiten geldt op dat laatste punt een uitzondering.

Een overzicht met de belangrijkste uitgangspunten voor de verkoop van to-go-producten:

  • Iedereen moet zich bij het afhalen houden aan de basisregels. Verenigingen zijn ervoor verantwoordelijk dat deze basisregels, zoals het respecteren van de 1,5 meter afstand, worden nageleefd.
  • Het is niet toegestaan om na afloop van een training of wedstrijd iets te consumeren op de accommodatie. Wel kun je als sporter voorafgaand of tijdens de training/wedstrijd iets kopen en meenemen naar het sportveld.  
  • De kantines blijven gesloten, alleen in de buitenlucht kan een uitgiftepunt/loket worden opgezet.
  • Alle producten die doorgaans vanuit de kantine worden afgenomen, kunnen worden afgehaald en buiten het complex worden genuttigd, ook alcoholische drankjes. Dit laatste geldt alleen niet voor plekken waar het gebruik van drank op straat is verboden vanwege een verordening. Bekijk hier voor welke gebieden in Rotterdam zo’n alcoholverbod geldt.
  • Tijdens de periode van de avondklok is het niet toegestaan om na 21.45 uur nog iets af te halen.

Bekijk hier het overzicht van de op dit moment geldende maatregelen.

Vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je rechtstreeks contact opnemen met Laurens Verbaan en Liesbeth van der Meer via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 83 95 91 06. Ook als je vragen hebt over coronamaatregelen in relatie tot projecten van Rotterdam Sportsupport kun je bij hen terecht. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste ontwikkelingen rondom het coronanieuws? Lees dan alles in ons coronadossier. Met onder meer:

  • Meest actuele maatregelen voor (Rotterdamse) sportverenigingen.
  • Financiële gevolgen voor sportverenigingen.
  • Alles over organisatie, vrijwilligers en veilig sportklimaat.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Post – van der Hoek

Bianca Post – van der Hoek

verenigingsconsulent vitale en toekomstbestendige sportverenigingen / verenigingsconsulent Scouting