In het clubhuis van HC Rotterdam organiseerde Rotterdam Sportsupport gisterenavond de netwerkbijeenkomst ‘De gelukkige vereniging’. De bijeenkomst werd bezocht door ruim 150 bezoekers van meer dan zestig Rotterdamse sportverenigingen en scoutinggroepen. De bestuurders lieten zich inspireren door Job van Eunen over de gelukkige vereniging en deden kennis op over verschillende thema’s. Ook werd er stilgestaan bij het 20-jarig bestaan van Rotterdam Sportsupport.

De avond had een andere vorm dan het Sportcongres. Zo was voor deze editie de plenaire sessie ingekort, het netwerkmoment uitgebreider en is gekozen voor een sportvereniging als locatie.
     Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, opende de avond met een welkomstwoord voor de verenigingen, scoutinggroepen en relaties. Hij sprak zijn waardering uit naar alle bestuurders die door de coronacrisis een turbulente tijd achter de rug hebben. Ook bedankte hij de bestuurders voor het vertrouwen in Rotterdam Sportsupport. “We hebben elkaar hard nodig in deze tijden. Deze avond is ons cadeau om jullie vrijwilligers te waarderen.”

Omarm Rotterdam

Na zijn toespraak werd Gert-Jan verrast met de aanvoerdersband van Omarm Rotterdam. Het 20-jarige jubileum van Rotterdam Sportsupport was voor de medewerkers een mooie aanleiding om hun collega in het zonnetje te zetten. Al ruim 17 jaar is Gert-Jan directeur en daarmee aanvoerder van Rotterdam Sportsupport. Zijn gepassioneerde inzet en warmte voor de sportverenigingen, vrijwilligers en het sportief en maatschappelijk laten meedoen van Rotterdammers zijn ongekend groot. In zijn voorbije dienstjaren heeft hij initiatieven als het Jeugdsportfonds Rotterdam, het Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport en Sportspullenbank bij de opstart gesteund. Maar ook intern bij Sportsupport waardeert en ondersteunt hij diversiteit en toont hij zich een inclusief leider. Oftewel er was reden genoeg om, namens collega’s en diverse warme relaties, Gert-Jan te omarmen als aanvoerder van ‘Omarm Rotterdam!’.

Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, ontvangt de aanvoerdersband van Omarm Rotterdam. Foto/credit: Jan Kok


‘De gelukkige vereniging’   

Hoe word je een gelukkige verenging? Dat was de centrale vraag van Job van Eunen. De hoofdspreker van de avond nam de bestuurders mee in zijn gelijknamige boek ‘De gelukkige vereniging’. Zijn verhaal, met veel ruimte voor vragen vanuit het clubhuis, liet de bestuurders op een andere manier kijken naar zichzelf en hun vereniging. In een half uur nam hij het publiek mee in zijn route hoe werken vanuit geluk normaal wordt met als doel dat leden zich gedragen als trotse eigenaar van hun sportvereniging. “Er bestaat geen succesvollere vereniging dan een gelukkige vereniging,” aldus Van Eunen.         

Hoofdspreker van de avond Job van Eunen. “Er bestaat geen succesvollere vereniging dan een gelukkige vereniging.” foto/credit: Jan Kok

Ook interviewde de gastvrouw van de avond, Yasmina Aboutaleb, de nieuwe sportwethouder Faouzi Achbar. De politicus benadrukte het belang van vitale, veilige en toekomstbestendige sportverenigingen voor de stad en het belang van Rotterdammers om lid te worden van een sportvereniging. “Wie lid is van een sportvereniging is sneller geneigd onderdeel te worden van een gemeenschap.”

Stands & netwerkborrel

De avond werd afgesloten met een netwerkborrel en de mogelijkheid om verschillende stands te bezoeken. Zo konden de aanwezigen bijvoorbeeld een online afvalscan doen, contact leggen met experts van Rotterdam Sportsupport of ervaren hoe het is om aan esports en gaming te doen, zoals sporten met virtual reality-brillen. Op het podium werden tussendoor ook nog eens 20 prijzen verloot ter ere van het 20-jarige bestaan van Rotterdam Sportsupport. Van paraplu’s en een JBL-box tot een dj voor feestavonden in de kantine.

Bij de netwerkborrel konden de aanwezigen o.a. esports & gaming zelf ervaren, zoals met deze VR-brillen. Foto/credit: Jan Kok

Contact

Heb je naar aanleiding van deze netwerkbijeenkomst nog vragen? Neem dan contact op met Irene Pekaar via i.pekaar@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!  

    

Irene Pekaar

contentspecialist / coördinator evenementen
Irene Pekaar

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Samantha Leenders

office assistant
Samantha Leenders