Zet jij je in voor diversiteit en inclusie in de sport? En wil jij dit samen met Soufiane Touzani, Deborah Gravenstijn en Rita van Driel uitdragen met de unieke groen-witte band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’? Sluit je dan aan bij de campagne ‘Omarm Rotterdam’! Klik hier om de aanvoerdersband voor jezelf, jouw team, jouw organisatie of voor een ander aan te vragen. Als ‘aanvoerder’ draag je actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport.

Heb je de band al aangevraagd per mail? Wij nemen binnenkort contact met je op om de maat en adresgegevens bij je op te vragen.

Over ‘Omarm Rotterdam!’

De door Arno Coenen ontworpen Rotterdamse aanvoerdersband is onderdeel van de campagne ‘Omarm Rotterdam!’. Dit is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. “Rotterdammers kunnen met deze band waardering naar elkaar uitspreken en het geeft een gevoel van saamhorigheid en trots! Voor meer diversiteit en inclusie heb je voorlopers nodig, mensen die lef hebben en het verschil willen maken. Zij kunnen met hun enthousiasme vele Rotterdammers meekrijgen in inclusiever denken en doen,” aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.

Rita van Driel draagt met trots de door Arno Coenen ontworpen aanvoerdersband.

Sportieve spin-off van vlaggenoffensief

De aanvoerdersband is een sportieve spin-off van het vlaggenoffensief dat wethouder Wijbenga in 2020 startte. Wijbenga: ‘Het gaat te vaak om wat ons als Rotterdammers verschillend maakt; juist de benadering dat we allemaal Rotterdammer zijn en we dat gemeen hebben, is een mooi uitgangspunt. De Rotterdamse vlag kan hier een bijdrage aan leveren. Daarom stellen we vlaggen beschikbaar aan scholen, winkeliers en vastgoedeigenaren. Voor de sport geven we met de Rotterdamse aanvoerdersband uiting aan deze beweging’.

De aanvoerdersband in handen van wethouder en locoburgemeester Bert Wijbenga.

Samenwerking Mothership, sportverenigingen en andere partners

Voor deze campagne werkt Rotterdam Sportsupport samen met Mothership. “Onze vroegere Rotterdamse helden dragen deze aanvoerdersband samen met de helden van nu,” aldus Jeroen Everaert, oprichter Mothership en recent gekroond met de Cultuurpenning Rotterdam. Rotterdam Sportsupport ziet uit naar de samenwerking met sportverenigingen en vele andere partners rondom deze campagne. Want ondanks mooie voorbeelden van diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport is er zeker nog werk aan de winkel.

Freestylevoetballer Soufiane Touzani toont de aanvoerdersband.

Diversiteit en inclusie

Positief, prikkelend, stimulerend en mét energie! Zo werken wij aan meer diversiteit in de sport; in besturen, management en als coaches, scheidsrechters, leden en andere (top)functies binnen sportverenigingen en -organisaties. Lees hier meer over diversiteit en inclusie.
Daarnaast werken we met het Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport aan meer diversiteit en inclusie in de sport, primair gericht op vrouwen en vragen we aandacht voor LHBTI-acceptatie binnen de sport(vereniging). Verenigingen die vragen hebben over diversiteit en inclusie of hiermee aan de slag willen, kunnen terecht bij Rotterdam Sportsupport. Samen kijken we met zorg naar de best passende oplossing en betrekken waar nodig partnerorganisaties. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging.

Deze aanvoerders dragen al een band

Onderstaande personen, clubs en organisaties ontvingen een aanvoerdersband voor hun belangrijke bijdragen aan diversiteit en inclusie in de sport. Vind je dat jij of iemand anders ook in dit rijtje hoort als aanvoerder? Meld je dan hier aan.

  • Soufiane Touzani (freestylevoetballer)
  • Deborah Gravenstijn (oud top-judoka)
  • Rita van Driel (Alliantie ‘sporten en bewegen voor iedereen’)
  • Erna Truijens (HC Rotterdam, Hockey voor Iedereen, Sportspullenbank en Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport)
  • Paul Veldhuijzen (Hockeyclub Feijenoord)
  • Patrick van Daalen (Unity’99)
  • Errol Essajas (Sport Performance Centre Rijnmond)
  • Thijs de Greeff (John Blankenstein Foundation)
  • Danny van der Valk (FysioHolland)
  • Mark van Son (Aafje Hulpthuis)

Nieuws- en mediaberichten