Zet jij je in voor diversiteit en inclusie in de sport? En wil jij dit uitdragen met de unieke groen-witte band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’? Sluit je dan aan bij de campagne ‘Omarm Rotterdam’! Word aanvoerder, net als Soufiane Touzani, Deborah Gravenstijn, Rita van Driel en vele anderen. Klik hier om de aanvoerdersband voor jezelf, jouw team, jouw organisatie of voor een ander aan te vragen. Als ‘aanvoerder’ draag je actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport.
Over ‘Omarm Rotterdam!’
De door Arno Coenen ontworpen Rotterdamse aanvoerdersband is onderdeel van de campagne ‘Omarm Rotterdam!’. Dit is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. “Rotterdammers kunnen met deze band waardering naar elkaar uitspreken en het geeft een gevoel van saamhorigheid en trots! Voor meer diversiteit en inclusie heb je voorlopers nodig, mensen die lef hebben en het verschil willen maken. Zij kunnen met hun enthousiasme vele Rotterdammers meekrijgen in inclusiever denken en doen,” aldus Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport.
Sportieve spin-off van vlaggenoffensief
De aanvoerdersband is een sportieve spin-off van het vlaggenoffensief dat wethouder Wijbenga in 2020 startte. Wijbenga: ‘Het gaat te vaak om wat ons als Rotterdammers verschillend maakt; juist de benadering dat we allemaal Rotterdammer zijn en we dat gemeen hebben, is een mooi uitgangspunt. De Rotterdamse vlag kan hier een bijdrage aan leveren. Daarom stellen we vlaggen beschikbaar aan scholen, winkeliers en vastgoedeigenaren. Voor de sport geven we met de Rotterdamse aanvoerdersband uiting aan deze beweging’.
Deze aanvoerders dragen al een band
Aan onderstaande personen is een aanvoerdersband uitgereikt voor hun belangrijke bijdragen aan diversiteit en inclusie in de sport. Vind je dat jij of iemand anders ook in dit rijtje hoort als aanvoerder? Meld je dan hier aan.
-
Soufiane Touzani, ambitieus straatvoetbalicoon van Zuid, ontving de band omdat hij met zijn sport en performances bijdraagt aan kansen voor alle jongeren.
-
Deborah Gravenstijn verdient de aanvoerdersband als sportambassadeur van Rotterdam. Zo heeft zij haar eigen Rotterdamse Sporticonen-judotoernooi voor meisjes en werkt ze bij Excelsior4All met vele partners aan kansen voor kwetsbare Rotterdammers.
-
Rita van Driel ontving de band als voorvechter van het stimuleren van sport voor mensen met een beperking en momenteel zet zij als voorzitter van de landelijke alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ haar kennis en expertise in voor andere doelgroepen.
-
Danny van der Valk is een rolmodel voor de zorg – eerste gebruiker – die door middel van het platform de Beweegcoach mensen met fysieke en of psychische
gezondheidsbelemmeringen toeleidt naar het sportverenigingsleven.Danny van der Valk: ‘Als fysiotherapeut werken we met cliënten naar een doel en daarna is een warme overdracht naar een omgeving waar ze duurzaam kunnen blijven bewegen heel belangrijk.’
-
Patrick van Daalen van sportvereniging Unity’99 kreeg de aanvoerdersband voor zijn inzet en ambitie om de jeugd kansrijk te maken, van autisme tot jeugd met agressieproblematiek en het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden.
-
Errol Esajas loopt met zijn Sport Performance Center Rijnmond voorop loopt in Nederland, onder meer door onderdeel te zijn van een nieuwe landelijke aanpak van obesitas. Senioren, jeugd, topsporters of mensen uit het bedrijfsleven, alle doelgroepen komen bij elkaar in het beweegcentrum.
-
Mark van Son van Aafje Thuishulp is aanjager én voorbeeld voor andere werkgevers. Hij weet duidelijk te maken wat de connectie met sportverenigingen kan betekenen voor de gezondheid van de meer kwetsbare werknemers.
-
Paul Veldhuijzen is de aanjager van diversiteit in de hockeysport en oprichter van HC Feijenoord, de hockeyclub waar hij zich met hart en ziel voor inzet.
-
Erna Truijens maakt zich sterk voor diversiteit en inclusie in de sport. Op allerlei terreinen laat ze zien dat iedereen meetelt in de sport. Erna is bestuurslid bij HC Rotterdam, voorzitter van de stichting Hockey voor Iedereen, kartrekker van de Sportspullenbank en initiatiefnemer Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport en voorzitter van het landelijk Netwerk voor vrouwen in de Sport.
-
Thijs de Greeff is oud-hockeyinternational kwam na zijn carrière openlijk uit voor zijn homoseksualiteit. Vanuit de John Blankenstein Foundation geeft hij nu met andere oud-sporters workshops en trainingen bij sportverenigingen.
-
Wethouder Wijbenga startte in 2020 het vlaggenoffensief met als doel saamhorigheid en verbintenis tussen Rotterdammers aan te wakkeren. Wijbenga: ‘Het gaat te vaak om wat ons als Rotterdammers verschillend maakt; juist de benadering dat we allemaal Rotterdammer zijn en we dat gemeen hebben, is een mooi uitgangspunt. De Rotterdamse vlag kan hier een bijdrage aan leveren.’
-
Ineke Kalkman zet zich bij Rotterdam Sportsupport al jaren in voor een veilig sportklimaat in de stad. ‘Diversiteit en inclusie zitten bij jou in het DNA’, aldus directeur Gert-Jan Lammens, die haar de aanvoerdersband overhandigde. ‘Er is de afgelopen jaren heel veel ten goede veranderd, niet alleen voor de clubs maar ook voor jeugd. Dankzij de vasthoudendheid van Ineke kan jeugd voor wie dat niet vanzelfsprekend is, maatschappelijk en sportief meedoen.’
-
Sport Award winnaar van vorig jaar, Noël Soares van kickboksschool Team Soares, ontving de band op deze speciale manier vanwege zijn maatschappelijke betekenis voor Rotterdam. Hij is een rolmodel voor de jongeren, voor hem draait alles om aandacht voor de jeugd en ervoor te zorgen dat zij goed terecht komen. De enthousiaste aanwezigheid van meetrainende wijkagenten zorgt ervoor dat politie benaderbaar wordt voor de jeugd. Noël traint samen met zijn team tevens kinderen met een beperking. Hij kreeg de band uitgereikt door verenigingsconsulent Wim Wisse en wethouder en ‘aanvoerder’ Bert Wijbenga.
-
Voorzitter van TTV Alexandria ’66. Bij deze vereniging is iedereen welkom en het is een tafeltennisvereniging met één van de grootste paratafeltennis-takken van Nederland. Aanvoerder Rita van Driel overhandigde haar de aanvoerdersband: ‘Saskia staat voor diversiteit en inclusie. Ik gun elke sportvereniging in Rotterdam een aanvoerder zoals Saskia. Zij zorgt ervoor dat iedereen zich welkom en vrij voelt en kan zijn wie hij of zij wil zijn.’
-
Aanvoerder van Sparta Rotterdam. Sparta is, samen met de andere Rotterdamse betaaldvoetbalorganisaties, aan de slag met de uitvoering van het aanvalsplan om racisme en discriminatie in het voetbal ‘buitenspel’ te zetten. Onder het motto ‘Ons voetbal is van iedereen’ wordt onder andere door Sparta Rotterdam gewerkt aan meer inclusie en diversiteit in de sport. Adil Auassar staat als aanvoerder voor deze belangrijke boodschap.
-
Hij kreeg de aanvoerdersband als waardering dat hij mensen met een beperking helpt te sporten. Als teamcaptain van de Rijndam Racers begeleidt Jongeneel al zes jaar mensen die hun benen niet kunnen bewegen bij het handbiken.
-
Zet zich in voor kinderen die vanuit huis niet snel de kans krijgen om te kunnen sporten, bijvoorbeeld met de stichting Rotterdamse Sporticonen.
-
Oud-raadslid voor de PvdA in Rotterdam. Zet zich in als vrijwilliger in de sport (Spartaan ’20), goed sportklimaat in Rotterdam, met bijzondere oog voor inclusie en diversiteit (o.a. LHBTI, Volwassenensportfonds).
-
Ondanks zijn fysieke beperkingen heeft Redo flink naam gemaakt binnen de danswereld. Als motivational speaker zet hij zich in om mensen te helpen ontdekken waar hun eigen kracht en mogelijkheden liggen.
-
Frank Verhaar is al bijna 15 jaar coördinator van de Schoolsportvereniging in Afrikaanderwijk. Vanaf de start van het project zet de Lekker Fit!-leerkracht van Sterrenschool de Globetrotter zich in om de kinderen in de wijk aan het sporten te krijgen. Honderden kinderen leerden via hem kennismaken met sport(verenigingen) in de wijk.
-
Abdel Maghnouj is de drijvende kracht achter taekwondovereniging Abdel Kwan. De club verwelkomt iedereen, maar zet zich daarnaast ook op maatschappelijk vlak in, bijvoorbeeld met huiswerkbegeleiding, taal- en beweeglessen en ouderensport.
-
Dorinde Hoogsteden is voorzitter van Rotterdam Basketbal en wil met deze vereniging alle doelgroep bedienen. Met haar ‘niet lullen, maar poesten’-mentaliteit staat ze altijd voor de club klaar. Dankzij haar tijd en energie is de club van grote waarde binnen bijvoorbeeld jongerenprojecten. Daarnaast is ze actief binnen het Rotterdams Netwerk voor Vrouwen in de Sport.
-
Gerard Smulders zwaait binnenkort af als bestuursadviseur bij de gemeente Rotterdam. Op de achtergrond heeft de geboren Pendrechter zich hard gemaakt en ingezet voor sportverenigingen en vrijwilligers. Als vrijwilliger (voor Vitaal Pendrecht) was hij bijvoorbeeld actief voor de Kinderfaculteit Pendrecht: hierbinnen heeft hij sport een belangrijk onderdeel gemaakt en de verbinding gemaakt met Schoolsportvereniging.
-
Chantalle Chapusot wil met haar dansschool Free to Move!! elke Rotterdammer in zijn/haar kracht zetten. In de wijken waar zij actief is, mag iedereen meedansen: alle leeftijden en achtergronden zijn welkom. Met Special Dance zet zij zich in voor kinderen met een beperking. Daarnaast besteedt zij volle aandacht aan ouderbetrokkenheid.
-
Michel van Jaarsveld zet zich als voorzitter van Volley Zuid al jaren in voor inclusief en diverse sportvereniging. Bij deze club mag iedereen zijn wie hij/zij is in de breedste zin van het woord. Michel pleit ervoor dat clubs diversiteit moeten omarmen en geen groepen moet uitsluiten. Zo is/wordt het een veilige plek voor iedereen.
-
Martin Blok is de bevlogen voorzitter van de grootste atletiekvereniging van Rotterdam: PAC. Dit is een van de Sportplusverenigingen in de stad en bestaat ruim 125 jaar. Als we de mensen om hem heen mogen geloven dan heeft Martin inclusief als grondhouding en kijkt hij voorbij beperkingen of verschillen. Als voorzitter stelt hij andere bestuurders, betrokkenen en leden in staat om het bij PAC echt samen te kunnen doen. Daarnaast zoekt de vereniging actief naar wijkpartners om ervoor te zorgen dat alle Rotterdammers in beweging komen en wordt er flink ingezet op een Veilig Sportklimaat, onder meer door middel van clubkadercoaching.
-
Sidris van Sauers is vanuit antidiscriminatiebureau RADAR betrokken bij de Rotterdamse sport. Vanuit de gedachte ‘gelijke kansen voor iedereen’ werkt Rotterdam Sportsupport intensief met RADAR samen met als doel de sportverenigingen in Rotterdam veilig en inclusief te maken/houden. Vanuit haar eigen ervaring weet Sidris dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat een divers en inclusief is.
-
Bert van der Vecht is secretaris van vv Rozenburg, maar als ‘duizendpoot’ ook actief op andere vlakken binnen de voetbalvereniging. De club is sinds dit jaar een Sportplusvereniging, waarvoor hij aanjager was. De bestuurder ziet overal kansen en weet daarbij iedereen te betrekken. Binnen Rozenburg is de club op maatschappelijk vlak actief. Zo haalt vv Rozenburg ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn op om naar het eerste te kijken en is er een actieve samenwerking met de Sportspullenbank.
-
Gerda IJff is projectleider Evenementen bij Rotterdam Topsport en heeft namens Rotterdam Sportstad haar nek uitgestoken om het multisportevenement European Para Championships van 2023 naar de stad te halen. Zij enthousiasmeerde vele partijen om bij te dragen aan het binnenhalen van dit unieke evenement. Voor het eerst worden de Europese kampioenschappen voor verschillende parasporten allemaal samen gebundeld in en rond dezelfde gaststad; Rotterdam.
-
Niels Redert is directeur van de Excelsior Foundation en zet zich met zijn team al 10 jaar in om mensen die niet als vanzelfsprekend mee kunnen doen, via sport- en beweegprogramma’s, weer perspectief te geven. Daarmee is de foundation van grote betekenis voor Rotterdammers en de stad. Rotterdam Sportsupport spreekt haar waardering uit voor deze inzet én de fijne samenwerking!
-
Wie asv Advendo zegt, zegt Anja van Roon. Ze is hét gezicht en uithangbord van de vereniging. Met absolute passie traint ze iedere week de kinderen. Anja heeft oog voor iedereen, zodat ook iedereen zich thuis en welkom voelt bij de Rotterdamse turnvereniging. Met haar zorgzame karakter zorgt ze er ook voor dat ze altijd wil helpen en meewerken aan projecten als dit anderen kan helpen, zoals met de schoolsportvereniging. Anja is dus een meer dan verdiende aanvoerder van Omarm Rotterdam!
-
Peter Ottens is de oprichter en eigenaar van YETS Foundation. De oud-combinatiefunctionaris basketbal bij Rotterdam Sportsupport is een topper met het inzetten van sport als middel om kwetsbare jongeren (o.a. in Rotterdam) te ondersteunen in hun ontwikkeling en te begeleiden naar een positieve rol in hun gemeenschap en deze daardoor te versterken. Met de YETS Foundation heeft Peter als doel om jongeren zelfredzaam te maken zodat ze op de lange termijn een positieve rol in de maatschappij kunnen vinden. YETS implementeert hiervoor het Amerikaanse schoolmodel in Nederland; sportteams op scholen in aandachtswijken die begeleid worden door een coach die fungeert als rolmodel.
-
Na het stoppen van de honkbalvereniging Sparta-Feyenoord (2012) is Sherandel Rosa één van de kartrekkers geweest voor een nieuwe honkbalplek op Rotterdam-Zuid. Op de Oldegaarde is er sinds 2019 een nieuwe gedeelde accommodatie voor Urban010 en Portland Poema’s. Sherandel is voorzitter van Urban010 en zet zich met deze vereniging ook in voor maatschappelijke uitdagingen, zoals jongeren van de straat houden en in beweging brengen/houden. Daarnaast is Sherandel oprichter Stichting Urban Skillz. Dit is zorg- en welzijnsstichting gericht op jeugdwerk, begeleiding, dagbesteding en arbeidstoeleiding. Urban Skillz richt zich op jongeren in de leeftijd 10 t/m 27 jaar oud die in een kwetsbare positie verkeren.
-
Ton Dunk is de eigenaar van boksvereniging Van ’t Hof in Crooswijk. De Rotterdammer begeleidt diverse sport als middel-trajecten, zoals de Mattie Trainingen. Deze agressie/regulatie-trainingen zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die naar omstandigheden niet gewenst gedrag vertonen, ofwel: agressief zijn naar hun directe leef omgeving, onverklaarbare boosheid tonen en/of onaangepast (sociaal) gedrag hebben. Daarnaast verzorgt Ton diverse clinics op het basis- en voortgezet onderwijs én de nachtopvang van CVD Havenzicht.
-
De jeugdvoorzitter zet zich al vele jaren in voor de jeugd van de voetbalvereniging uit Zevenkamp. Samen met de trainers, technisch- en sociaal coördinatoren zorgt hij ervoor dat de jeugd veilig en met veel plezier kan sporten. Ook heeft Wim een aantal pittige casussen opgepakt. Dit weerhoudt hem er echter niet van om zich elke week weer vrijwillig in te zetten om de organisatie rondom het jeugdvoetbal zo te regelen dat alle jeugdleden met plezier kunnen blijven voetballen (en waar nodig ondersteuning organiseert voor degene die dat nodig heeft). Voor Wim zelf is dit vaak vanzelfsprekend, maar dat vinden wij niet. Wij waarderen zijn inzet enorm en hopen dat hij als aanvoerder van de stad zichzelf blijft en veel mooie dingen blijft doen!
-
Karin is Sportpluscoördinator en eerste vrouwelijke bestuurder bij VOC. Ze staat altijd open voor nieuwe activiteiten en kansen voor alle doelgroepen of het meedenken in mogelijkheden om ergens een succes van te maken. Mooi voorbeeld hiervan is de sportdag die in het kader van diversiteit en inclusie werd georganiseerd bij VOC. Karin is hierin een echte kartrekker geweest om het thema bespreekbaar te maken tijdens leuke activiteiten bij maar liefst 400 jeugdleden. Een welverdiende nieuwe aanvoerder van de campagne dus!
-
Mirjam zet zich op vele manieren in voor de jeugd in Delfshaven maar ook stadsbreed. Zo is ze actief (geweest) voor o.a. HC Delfshaven, MSV Delfshaven, Jeugdfonds Sport en Cultuur en Team Toekomst. Zij zorgt dat kinderen gelijke kansen krijgen en zich met plezier kunnen ontwikkelen middels sport en cultuur (in verenigingsverband).
-
Tijdens de bijeenkomst reikte Gert-Jan Lammens, directeur van Rotterdam Sportsupport, een aanvoerdersband uit aan Jacqueline van der Linde. Als sportconsulent van MEE Rotterdam-Rijnmond zet zij zich in voor het toeleiden van mensen met een beperking naar passend sport- en beweegaanbod. In het bijzonder heeft Jacqueline zich ingezet voor het mogelijk maken van zwemmen door meer kinderen met een beperking. “Alleen met SportMEE zijn we krachtig, maar het verschil maken doen we in samenwerking met vele andere organisaties, zoals Sportspullenbank en ook Rotterdam Topsport,” aldus de verraste, kersverse aanvoerster.
-
Marie José van den Oever heeft met de oprichting van Stichting Gehandicapten Tennis Alexanderstad in 1998 het sporten voor mensen met een beperking in Rotterdam op de kaart gezet. Zo krijgen rolstoeltennissers en mensen met een verstandelijke beperking de kans een balletje te slaan in onze stad. Alexanderstad is in 2019 gefuseerd met Victoria en hier zijn het rolstoeltennis en G-tennis inmiddels door iedereen omarmd. Ook heeft Marie José eraan bijgedragen dat de verenigingen Deuce Again en Unilever met aangepast tennis aan de slag kunnen gaan.
-
Al langere tijd wilden we de aanvoerdersband van ‘Omarm Rotterdam’ uitreiken aan Peter Steenbergen van Thuis Op Straat. We combineerden het met een groot dankjewel aan hem voor hetgeen waar hij zich jarenlang voor heeft ingezet in Rotterdam. Sinds 1 juni 2022 is, na meer dan 25 jaar, gestopt met het pleinenwerk. Samen met verschillende mensen uit ons netwerk hebben we onze waardering naar Peter uitgesproken voor zijn fanTOStische inzet voor meerdere generaties kinderen en jongeren in onze stad.
-
Fred Rozendaal is de initiatiefnemer en secretaris van Werken als een Paard. Deze stichting zet zich in voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat doet de stichting met projecten voor basisschoolleerlingen uit Rotterdamse aandachtswijken, kinderen met autisme, leerlingen uit het speciaal onderwijs en bijvoorbeeld kinderen die in de crisisopvang zitten. Het uiteindelijke doel is om de wereld van kinderen vergroten en ze zelf hun plek in die wereld laten ontdekken.
Gert-Jan Lammens: “Fred is iemand met een groot maatschappelijk hart en denkt er altijd over na hoe hij impact kan maken. Zo heeft hij het voor elkaar heeft gekregen om kinderen uit Rotterdamse aandachtswijken te introduceren in de paardensportwereld. Daar was een cultuurverandering voor nodig en dat vraagt om goed leiderschap. Fred is daarmee hét toonbeeld van iemand die zorgt voor inclusie en diversiteit.”
-
Bij Ketelbinkie draait alles om gelijkheid en acceptatie. Buiten dat het een sportclub is, is het ook een veilige plek voor de LHBTIQ+ gemeenschap. Hubert Breukers is de voorzitter van Ketelbinkie. Wij ervaren hem als een zeer toegankelijk, openhartig en lief persoon met een groot hart. Hij is altijd erg behulpzaam en een echte kartrekker. Omdat hij zich zo sterk inzet voor diversiteit en inclusie en daarmee zo goed aansluit bij de kern van wat Omarm Rotterdam inhoudt, verdient hij een aanvoerdersband.
-
Voorzitter Joop van Leersum zorgt ervoor dat er bij Rotterdam Atletiek aandacht is voor mensen met een beperking en dat er passend sportaanbod is voor iedereen. Voor Joop is het vanzelfsprekend dat je als vereniging oog hebt voor wat er speelt in de wijk en daar met activiteiten op in speelt.
-
Ramon Storm zet zich met veel enthousiasme in als framerunningtrainer bij Rotterdam Atletiek. Zijn inzet voor de vereniging en de stad is van onschatbare waarde.
Ramon werkt daarnaast als bewegingsagoog bij Rijndam Revalidatie. Als zorgprofessional helpt Ramon kinderen op weg naar sport en bewegen: het lokale revalidatiecentrum en de vereniging hebben een nauwe samenwerking. Zo komen steeds meer kinderen uit de buurt in aanraking met structureel sporten bij de vereniging.
-
Rob is ruim 40 jaar lid van voetbalvereniging Alexandria’66 en is al vele jaren actief als vrijwilliger en bestuurder. Hij is een echte aanvoerder binnen de vereniging. Zo was hij jaren geleden al één van de voorlopers bij de Rotterdamse Aanpak Veilig Voetballen en ook nu is hij met zijn club weer één van de kartrekkers. Rob zet zich in voor sportiviteit, respect en plezier op en rond de Rotterdamse voetbalvelden.
Verschillende sportverenigingen en organisaties hebben de aanvoerdersband aangevraagd en ontvangen, bijvoorbeeld voor een team of vrijwilliger(s). Zij zijn/gaan actief aan de slag met het thema diversiteit en inclusie. Dit zijn: R.S.V. Antibarbari, BCVB, c.k.c. THOR, Feyenoord Futsal, HC Rotterdam, House of Esports, Hou Stand, Jeugdschaakvereniging De Koddige Koning, KC de Hoeksteen, Politie-eenheid Rotterdam (Basisteam Feijenoord), Powerwalkingclub Rotterdam, RCSV Zestienhoven, Rijndam Racers, Rotterdamse Rugbyclub, RV & AV Steeds Hooger, SC Excelsior, Spartaan’20, Stichting GOAL Sportsmanagement, SV Charlois, SV DRL, Team Imminko, Veenoord VMBO, VOC, vv Alexandria, vv Nieuwerkerk, VVOR, vv Smitshoek, XerxesDZB, HC Feijenoord, HDO Darts, FC IJsselmonde, kv Trekvogels, Leonidas, OZC, Volley Zuid, SportMEE Rotterdam, Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam, Transvalia ZW, HOV/DJSCR, DSV, OBS Nelson Mandela, Sonic’s Gym, sv Slikkerveer, W.M.V. Rozenburg, vv Rozenburg, Golfbaan Kralingen, Rotterdamse Reddingsbrigade, vv HWD, zv Ommoord, RKSV Aeolus, Exodus, Silent Dragon, Vak College Hillegersberg, Hockeyclub Delfshaven, HC Rotterdam, HBR Hockey, Hockevereniging Spijkenisse, Portland Poema’s, HV Victoria, Lekker Fit!, vv Meeuwenplaat, RGHC Tempo ’34, Rotaryclub Feijenoord, RVV Blijdorp, Sportspullenbank, sv Poortugaal, VV Hekelingen, Zuid, vv Hillegersberg, WMVR Rozenburg en scoutinggroepen Calandtroep, Scouting Charlois Rotterdam, Scouting Sint Patrick en Kralingsche Troep.
Nieuws- en mediaberichten
- Super Sunday: ook HV Victoria onderdeel van Omarm Rotterdam (28-9-2022)
- Aanvoerdersband voor Joop van Leersum en Ramon Storm (22-8-2022)
- Aanvoerdersband voor Fred Rozendaal (16-6-2022)
- Aanvoerdersband voor drie tennissers (17-02-2022)
- Excelsior Rotterdam speelt met Omarm Rotterdam aanvoerdersbanden (21-11-2021)
- Rotterdamse aanvoerders juichen marathonlopers toe vanaf dakterras (27-10-2021)
- Gigantische Rotterdamse aanvoerdersband langs Marathonparcours (21-10-2021)
- Sherandel Rosa en Ton Dunk nieuwe Omarm Rotterdam aanvoerders (5-10-21)
- Anja van Roon en Peter Ottens ontvangen aanvoerdersband (30-9-21)
- Jeugdteams V.O.C. ontvangen aanvoerdersband van Omarm Rotterdam (23-7-2021)
- Coördinatoren in het zonnetje gezet met aanvoerdersband (24-6-2021, Schoolsportvereniging)
- Bert van der Vecht, Sidris van Sauers en Martin Blok zijn aanvoerders (27-5-2021)
- Aanvoerdersband voor Schoolsportverenigingen in IJsselmonde (27-5-2021, Schoolsportvereniging)
- Aanvoerdersband voor RoBa-voorzitter Dorinde (30-4-2021, Rotterdambasketbal.nl)
- Omarm Rotterdam: 6 aanvoerders in het zonnetje gezet (22-4-2021)
- Gerard Smulders krijgt aanvoerdersband van Sportsupport (22-4-2021, Dagblad010)
- Jonge aanvoerders in kinderkrant Jong010 (14-4-2021)
- Aanvoerdersbanden voor de leiding (21-3-2021, Scouting Calandtroep)
- Rotterdamse aanvoerdersband voor Matthijs (27-1-21, spartaan20.nl)
- Aanvoerdersband voor Pim Blokland, John Jongeneel en Matthijs van Muijen (27-1-2021)
- Aanvoerdersband verlicht Euromast (18-12-2020)
- Nieuwsbrief Omarm Rotterdam (17-12-2020)
- Aanvoerdersband voor Ineke Kalkman, Noël Soares en Saskia Meijer (15-12-2020)
- Rotterdam omarmt diversiteit en inclusie (3-12-2020, SportknowhowXL)
- Al 30 clubs en organisaties aangesloten bij Omarm Rotterdam! (3-12-2020)
- Teamcaptain handbikers verrast met Rotterdamse aanvoerdersband (2-12-2020, AD Rotterdams Dagblad)
- Aanvoerdersband voor Deborah Gravenstijn (13-10-2020, Excelsior4all)
- Aanvoerdersband waardeert inzet op diversiteit en inclusie in de sport (30-9-2020, Radio-interview met Antoine Schijf op SchieFM)
- Rotterdamse sporthelden worden beloond met aanvoerdersband (25-9-2020, OPEN Rotterdam)
- Omarm Rotterdam (24-9-2020, De Havenloods)
- Aanvoerdersband waardeert inzet op diversiteit en inclusie in de sport (23-9-2020, persbericht Rotterdam Sportsupport)
- Aankondiging campagne Omarm Rotterdam! (23-9-2020, interview met Ineke Kalkman door Jan Dirk Stouten in de uitzending ‘Communitybijeenkomst Kampioen in Verenigen’)
Diversiteit en inclusie
Positief, prikkelend, stimulerend en mét energie! Zo werken wij aan meer diversiteit in de sport; in besturen, management en als coaches, scheidsrechters, leden en andere (top)functies binnen sportverenigingen en -organisaties. Lees hier meer over diversiteit en inclusie.
Daarnaast werken we met het Rotterdams netwerk voor vrouwen in de sport aan meer diversiteit en inclusie in de sport, primair gericht op vrouwen en vragen we aandacht voor LHBTI-acceptatie binnen de sport(vereniging). Verenigingen die vragen hebben over diversiteit en inclusie of hiermee aan de slag willen, kunnen terecht bij Rotterdam Sportsupport. Samen kijken we met zorg naar de best passende oplossing en betrekken waar nodig partnerorganisaties. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging.