Voor hun waardevolle inzet op diversiteit en inclusie hebben aanvoerders Bert van der Vecht (vv Rozenburg), Sidris van Sauers (RADAR) en Martin Blok (PAC) de aanvoerdersband van Omarm Rotterdam gekregen.

De drie aanvoerders werden verrast met de door kunstenaar Arno Coenen ontworpen aanvoerdersband. ‘Omarm Rotterdam!’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. Bekijk de video van de uitreiking.

Over de aanvoerders

Bert van der Vecht is secretaris van vv Rozenburg, maar als ‘duizendpoot’ ook actief op andere vlakken binnen de voetbalvereniging. De club is sinds dit jaar een Sportplusvereniging, waarvoor hij aanjager was. De bestuurder ziet overal kansen en weet daarbij iedereen te betrekken. Binnen Rozenburg is de club op maatschappelijk vlak actief. Zo haalt vv Rozenburg ouderen en mensen die moeilijk ter been zijn op om naar het eerste te kijken en is er een actieve samenwerking met de Sportspullenbank.

Sidris van Sauers is vanuit antidiscriminatiebureau RADAR betrokken bij de Rotterdamse sport. Vanuit de gedachte ‘gelijke kansen voor iedereen’ werkt Rotterdam Sportsupport intensief met RADAR samen met als doel de sportverenigingen in Rotterdam veilig en inclusief te maken/houden. Vanuit haar eigen ervaring weet Sidris dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat een divers en inclusief is.

Martin Blok is de bevlogen voorzitter van de grootste atletiekvereniging van Rotterdam: PAC. Dit is een van de Sportplusverenigingen in de stad en bestaat ruim 125 jaar. Als we de mensen om hem heen mogen geloven dan heeft Martin inclusief als grondhouding en kijkt hij voorbij beperkingen of verschillen. Als voorzitter stelt hij andere bestuurders, betrokkenen en leden in staat om het bij PAC echt samen te kunnen doen. Daarnaast zoekt de vereniging actief naar wijkpartners om ervoor te zorgen dat alle Rotterdammers in beweging komen en wordt er flink ingezet op een Veilig Sportklimaat, onder meer door middel van clubkadercoaching.

Aanvoerder worden

Zet jij je in voor diversiteit en inclusie in de sport? En wil jij dit uitdragen met de unieke groen-witte band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’? Sluit je dan aan bij de campagne ‘Omarm Rotterdam’! Klik hier om de aanvoerdersband voor jezelf, jouw team, jouw organisatie of voor een ander aan te vragen. Als ‘aanvoerder’ draag je actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen / leidinggevende
Antoine Schijf