Sinds 11 mei mogen ook volwassenen onder strikte voorwaarden weer buiten sporten. Er ontstonden naar aanleiding van deze versoepeling vragen over hoe het in groepen buiten sporten zich verhoudt tot het verbod op samenkomsten.
De gemeente Rotterdam heeft zojuist de volgende toelichting
op hun site gepubliceerd:

De uitzondering op het verbod voor samenkomsten geldt voor buiten sporten en bewegen.

  • Onder sport en bewegen wordt verstaan: ‘activiteiten met als hoofddoel sportbeoefening en fysieke inspanning’. Dus geen algemene activiteiten voor publiek vermaak waarin toevallig ook een beweegelement zit.
  • Onder buitenruimte wordt verstaan: ‘volledig in de buitenruimte’. Dus geen overkappingen of tenten.
  • Het advies voor de groepsgrootte voor de uitzondering op sport en bewegen in de buitenruimte is tien personen.
  • De richtlijn voor het gebruik van materialen is: kleine hulpmiddelen zoals pionnen, ballen, losse dumbellskettlebells kunnen gebruikt worden, maar geen heel sportschoolinventaris of fitnessapparaten.

Voor meer informatie over onder andere sporten in de openbare ruimte, het gebruik van Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds en zwembaden verwijzen we graag door naar dit artikel van de gemeente Rotterdam.

Heeft jouw club vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus en Rotterdamse sportverenigingen, kun je rechtstreeks contact opnemen met René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Yusuf Celik

Yusuf Celik

projectmanager Gebieden en Sportplus