Jouw vereniging wil toch ook gemakkelijk vindbaar zijn voor mogelijke nieuwe leden? De Sport- en Beweegdatabase is een prachtig platform. Dagelijks zoeken hier zo’n 200 Rotterdammers naar een activiteit en sport- en beweegaanbieder die bij hen past. Staat jouw club al omschreven in de Sport- en Beweegdatabase? Zo nee, doe dit dan snel. Zo ja, ga dan eens na of de vereniging er aantrekkelijk genoeg wordt gepresenteerd.

Professionals en inwoners die snel de gewenste aanbieder van sport- en beweegactiviteiten in Rotterdam vinden. Dat is het doel van de vorig jaar opgezette Sport- en Beweegdatabase. Steeds meer mensen oriënteren zich hier. Zij zoeken bijvoorbeeld op locatie, leeftijdscategorie of trefwoorden als ‘autisme’ en ‘overgewicht’.

Grootste kans
Al honderden Rotterdamse aanbieders van sport- en beweegactiviteiten hebben hun gegevens en onderscheidende punten ingevoerd. Ruim 1200 activiteiten zijn te vinden in de Sport- en Beweegdatabase. Wie actuele en aansprekende informatie biedt, blijkt de grootste kans op nieuwe leden te maken. Zorg dus voor een actuele en aantrekkelijke tekst. Hier vind je nuttige tips.

Professioneel gebruik
Heel wat professionals maken gebruik van de database. Denk aan huisartsen, fysiotherapeuten, medisch specialisten, activiteitenbegeleiders en medewerkers van verzorgingshuizen en centra voor Jeugd en Gezin. Lisanne den Hoed is ook enthousiast. De schoolmaatschappelijk werker bij Maatschappelijke Dienstverlening Rijnmond Plus kijkt zeker eens in de twee weken in de Sport- en Beweegdatabase.

Zij zegt: ‘Onlangs was er een moeder die graag wilde dat haar zoon weerbaarheid zou ontwikkelen door bijvoorbeeld aan judo, karate of taekwondo te doen. Maar ze had geen idee of dergelijke sporten werden aangeboden bij haar in de buurt. Toen heb ik een judovereniging voor haar gevonden in de database. Vaak stuur ik ook de link van de database naar de ouders. Dan adviseer ik ze te zoeken naar een geschikte sport voor hun kind en bij een vereniging aan te kloppen voor een aantal proeflessen.’

De Sport- en Beweegdatabase  is opgezet door de gemeente, het Fonds Achterstandswijken en Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Karianne Lagendaal

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent