Het verbod op het gebruikmaken van gemeenschappelijke was- en douchegelegenheden in zwemgelegenheden en buitensportverenigingen wordt opgeheven. Dat houdt in dat de kleedkamers bij de buitensportaccommodaties en de douchegelegenheden in zwembaden vanaf maandag 15 juni weer open kunnen voor sporters.

Deze maatregel geldt onder voorwaarde dat in de kleedruimte de anderhalve meter afstand wordt gerespecteerd. Dit geldt eveneens voor jongeren t/m 18 jaar die tijdens het sporten wel gewoon binnen anderhalve meter van elkaar mogen komen. Een verdere uitwerking van deze maatregel volgt binnenkort in het ‘Protocol verantwoord sporten‘ van NOC*NSF.

Kantine

De horecavoorzieningen van de sportverenigingen mogen, als eind juni blijkt dat de cijfers over de bestrijding van het coronavirus dat toelaten, onder voorwaarden per 1 juli weer open. Verenigingen die beschikken over kleedruimtes die alleen bereikbaar zijn via de sportkantine mogen al per 15 juni de kantine openstellen op voorwaarde dat deze tot 1 juli enkel wordt gebruikt als looproute én ook hier de anderhalve meter afstand wordt gewaarborgd, stelt NOC*NSF.

Legionella

Als jouw vereniging de douches nog niet ter beschikking stelt aan de sporters, blijf dan rekening houden met de kans op legionellabesmetting. Het risico op legionella kun je verkleinen/voorkomen door gebruik te maken van een aantal tips. Deze hebben we in dit artikel gebundeld.

Heeft jouw club vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus en Rotterdamse sportverenigingen, kun je rechtstreeks contact opnemen met René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.

René Biemans

René Biemans

Eerste aanspreekpunt voor verenigingen met vragen over het coronavirus

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laura van Velzen

Laura van Velzen

strategisch adviseur Interne organisatie