Hoewel de huidige omstandigheden verre van ideaal zijn en er zorgen zijn over volwassenen en ouderen die afhaken bij sportverenigingen en aanbod voor kwetsbare Rotterdammers, lukt het toch steeds meer sportverenigingen om op creatieve, verantwoorde en veerkrachtige wijze (sport)activiteiten te organiseren. Sportverenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan de fysieke en mentale gezondheid van Rotterdammers. In dit artikel schetsen we het perspectief voor sportverenigingen; wat is er nog wél mogelijk?

Buiten sporten door volwassenen in (meerdere) tweetallen is toegestaan, op gepaste afstand

Groepslessen zijn niet toegestaan, maar als trainer mag je wel aan meerdere tweetallen persoonlijk instructies geven. In dit geval gaat de trainer van tweetal naar tweetal. Klassikale instructies of werken met briefjes is niet toegestaan. Tussen de trainer en het tweetal maar ook binnen het tweetal dient anderhalvemeter afstand te worden gehouden.

De Veiligheidsregio én de gemeente Rotterdam verzoeken dringend om het aantal tweetallen te beperken tot maximaal vier per trainer en er in ieder geval voor te zorgen dat drukte op het complex wordt vermeden zodat er in alle gevallen ruim voldoende afstand gehouden kan worden. Wij adviseren om de trainingen of oefeningen per team of bestaande groep te organiseren.

Welke sportactiviteiten zijn dan nog mogelijk in tweetallen?

Een greep uit wat voorbeelden die we op dit moment zien in Rotterdam om het sportaanbod voor volwassenen vernieuwend en variërend te houden. Let op: het moet nog steeds een persoonlijke training blijven en dus geen groepsles:

  • Bootcampen en andere vormen van conditietrainingen
  • In tweetallen op een goal, korf of basket schieten
  • Balvaardigheidsoefeningen (bv passwedstrijd of dribbelcircuit)

Mocht je twijfelen of het sportaanbod past binnen de huidige coronamaatregelen of heb je zelf nog leuke ideeën? Neem dan contact op met René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 23 82 58 15. Hij is het eerste aanspreekpunt voor clubs met vragen over het coronavirus en helpt je graag verder!

Wat kun je als binnensportvereniging doen?

Binnensportlocaties zijn nog gesloten, maar je kunt als binnensportvereniging wel uitwijken naar een buitensportlocatie om hier sportactiviteiten te organiseren. Wil je als binnensportvereniging gebruikmaken van een buitensportlocatie? Neem contact op met de verenigingsconsulent van jouw gebied. Wij verkennen graag samen met jou de mogelijkheden.

Vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot het coronavirus, kun je rechtstreeks contact opnemen met René Biemans en Liesbeth van der Meer via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 83 95 91 06. Ook als je vragen hebt over coronamaatregelen in relatie tot projecten van Rotterdam Sportsupport kun je bij hen terecht. Klik hier voor een overzicht van alle artikelen over coronamaatregelen & sportverenigingen.

Meer weten?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste ontwikkelingen rondom het coronanieuws? Lees dan alles in ons coronadossier. Met onder meer:

  • Meest actuele maatregelen voor (Rotterdamse) sportverenigingen.
  • Financiële gevolgen voor sportverenigingen.
  • Alles over organisatie, vrijwilligers en veilig sportklimaat.

Wij staan voor je klaar!

Martijn Blok

Martijn Blok

strategisch adviseur / projectmanager Regio