Het kabinet heeft zondagmiddag aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Zo moeten alle sportverenigingen in Nederland de deuren sluiten tot en met 6 april. Rotterdam Sportsupport raadt verenigingen aan deze maatregelen op te volgen. Houd de site van jouw sportbond in de gaten voor sportspecifieke informatie.

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten. Het bestuur van een sportvereniging is zelf verantwoordelijk voor het nemen en communiceren van deze (aanvullende) maatregelen.

Wie voorziet in welke informatie?

Type informatieOrganisatie
Persoonlijke gezondheids­klachtenHuisarts (telefonisch)
Lokaal advies bij gebleken be­smetting binnen de clubGGD Rotterdam
Landelijk advies en advies bij groot­schalige evenementenRIVM + veelgestelde vragen & antwoorden
Landelijk advies voor sport­verenigingen en evenementenNOC*NSF
Com­municatie­middelen over actuele landelijke adviezenRijksoverheid
Voor sport­specifiek verenigings­adviesSportbond
Voor afstemming met betrekking tot zaalhuur en aangepaste ‘spelregels’Sportbedrijf Rotterdam
Voor lokaal en organisatorisch verenigings­advies, ondersteuning bij clubcom­municatie en overige vragenRotterdam Sportsupport


Neem voor meer lokaal en organisatorisch verenigingsadvies, ondersteuning bij clubcommunicatie en overige vragen contact op met René Biemans via coronavirus@rotterdamsportsupport.nl. Ook als je vragen hebt over coronamaatregelen in relatie tot projecten van Rotterdam Sportsupport kun je bij René terecht.

Eerste tips voor verenigingen:

Overleggen op afstand
Overleggen en/of vergaderingen van bestuur en commissies kunnen ook doorgang vinden zonder fysieke bijeenkomst. Bijvoorbeeld door beeldbellen en telefonische groepsgesprekken. Lees hier onze eerdere tips over digitaal samenwerken.

Communicatie
Het snel communiceren van ingrijpende maatregelen is een vorm van crisiscommunicatie. Lees hier onze eerdere tips over voorbereidende communicatie met betrekking tot corona en lees hier onze 10 algemene tips met betrekking tot crisiscommunicatie.

Houd voor nieuws en aanvullende tips de sites van bovenstaande instanties en onze site en sociale media in de gaten.

René Biemans

René Biemans

Aanspreekpunt voor verenigingen met vragen over corona

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedscoördinator van jouw vereniging. De gebiedscoördinator of expertadviseur lossen samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

Projectcoördinator