Rotterdam Sportsupport zet zich al jaren in om Rotterdammers ‘met afstand tot bewegen’ in beweging te brengen via de Rotterdamse sportverenigingen. Bij Beweegplus focussen de sportverenigingen op gastvrijheid, motivatie van deelnemers, begeleiding van trainers, variatie in sport- en spelvormen en zorgen voor een gezellig moment na het sporten. Uit ervaring weten we dat deze elementen een belangrijke basis vormen voor duurzaam bewegen. De 35-jarige Esen die wekelijks beweegt bij een Beweegplus activiteit zegt: ,,Ik ben fitter, maar pieker ook minder en ben minder somber’’. Esen kwam via haar huisarts twee jaar geleden bij de Beweegplus activiteit. Esen is enthousiast: ,,Het is voor mij nog meer een vriendenclub dan een sportclub geworden.’’ En ze voelt zich fitter, zit minder op de bank.

Om een beeld te krijgen van een beweegplus-les bij een sportvereniging vind je hieronder een video van handbalvereniging Sv. Atomium ‘61:

Als sportvereniging ook aan de slag met Beweegplus?

Rotterdam Sportsupport helpt sportverenigingen met het opzetten van laagdrempelige Beweegplus-lessen. Wil jij hier als vereniging ook mee aan de slag en zo Rotterdammers die nu niet of nauwelijks bewegen in beweging brengen? Neem dan contact op met Miranda van het Servicepunt Beweegcoach via info@beweegcoach.nl of bel 085-1120299.

VGZ vergoedt eerste vier maanden Beweegplus

Via het Rotterdampakket van VGZ kunnen Rotterdammers met deze verzekering, gebruikmaken van het kennismakingspakket Beweegplus. De zorgverzekering vergoedt maximaal de eerste vier maanden bewegen bij één van de aangesloten verenigingen. Via het Servicepunt Beweegcoach kan hulp worden geboden bij het inzetten van dit pakket. Meer informatie over de samenwerking tussen VGZ en Rotterdam Sportsupport vind je door op de link te klikken.

Platform Beweegcoach

Gebaseerd op de ervaringen die we hebben met het verbinden van (zorg en welzijns)professionals en sport en het bouwen van samenwerkingsstructuren lanceerde Rotterdam Sportsupport in oktober 2020 het platform beweegcoach.nl. Op dit innovatieve platform heeft Rotterdam Sportsupport laagdrempelig beweegaanbod geselecteerd voor de volwassen Rotterdammer die nu niet of nauwelijks beweegt.

Op het platform kan men filteren op specifieke doelgroep. Daarnaast zoek je op gebied in Rotterdam. Op deze manier kan iedereen geschikt aanbod vinden in de buurt. Het platform is er in de eerste plaats op gericht om de zorgprofessional te helpen om zijn cliënten toe te leiden naar geschikt aanbod en zoals “beweegcoach” op te treden door simpelweg door te verwijzen. Daarnaast kunnen Rotterdammers ook zelf het platform bezoeken en zich aanmelden voor een leuke en gezellige beweegles in de buurt.

De Beweegplus-lessen zijn een belangrijk onderdeel van het aanbod op de Beweegcoach. Rotterdam Sportsupport is overtuigd van de kracht van de sportverenigingen en het onderscheidend vermogen van de Beweegplus-lessen. Daarom krijgt het Beweegplus aanbod speciale aandacht op het platform en via het Servicepunt.

Meer informatie? Neem contact op met projectleider Martine Willemse